Piszczy coś w kole/kołach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Piszczy coś w kole/kołach
Tak jak w temacie. Podczas wolnej jazdy, przy ruszaniu piszczy mi cos w kole lub kołach. Gdy skrece troche kierownica pisk ustaje tak samo dzieje sie gdy nacisne lekko hamulec. Ten pisk zdarza tak mi sie wydaje po rozgrzaniu hamulców.Gdy podnioslem samochod na lewarek i krecilem kolami to bylo zadnego pisku... Co moze byc przyczyną?
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
ja widze 2 przyczyny,albo 1 to taka ze klocki sie kończą, albo 2 to takie ze kloski sa jakiejś podrzędnej firmy, ja mialem własnie takie przyżycie ze wstawili mi w zakładzie jakies tanie kolcki i piszczały mi, tylko lekkie wcisniecie hamulca albo delikatny skret uciszał piski.wymieniłem na ferodo i mam cisze i spokuj
1. W tym dziale piszemy TYLKO na tematy zwiazane z kwestiami technicznymi dotyczącymi silników wysokopręznych, lub z nimi zwiazanych. Problemy dotyczące aut z silnikami diesla np. zawieszenie, hamulce, elektryka, o ile nie są bezpośrednio związane z silnikiem wysokopręznym proszę umieszczać w dziale TECHNICZNE.
2. W temacie posta prosze o umieszczanie w nawiasie modelu auta: np. [MK1], [MK2] itp - automatyczne wybranie prefiksu - po lewej stronie tytułu tematu.
3. Dla własnego dobra nalezy podac oznaczenie silnika (o ile nie mamy tego zadeklarowanego w profilu), ułatwi to odpowiadającym zidentyfikowanie problemu.
4. Przed zadaniem pytania prosze skorzystac z opcji SZUKAJ - cześc powtarzajacych sie problemów jest szeroko opisana na forum.
2. W temacie posta prosze o umieszczanie w nawiasie modelu auta: np. [MK1], [MK2] itp - automatyczne wybranie prefiksu - po lewej stronie tytułu tematu.
3. Dla własnego dobra nalezy podac oznaczenie silnika (o ile nie mamy tego zadeklarowanego w profilu), ułatwi to odpowiadającym zidentyfikowanie problemu.
4. Przed zadaniem pytania prosze skorzystac z opcji SZUKAJ - cześc powtarzajacych sie problemów jest szeroko opisana na forum.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
posprawdzaj czy cylinderki dobrze odbijają.jakubek pisze:Gdy skrece troche kierownica pisk ustaje tak samo dzieje sie gdy nacisne lekko hamulec
przeważnie tu wlaśnie tkwi problem.
tanie klocki piszczą przy hamowaniu a nie podczas jazdy
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam dokladnie ten sam problem.W prawym przednim kole mam "swierszcza".Przy jezdzie na wprost lub skrecaniu w prawo piszczy a wystarczy ze lekko skrece w lewo i pisk ustaje.Pisk rowniez ustaje jak sie zacznie hamowac.Zaciski byly rozbierane,czyszczone i smarowane ale nic to nie dalo.Tloczki chodza idealnie ale jak piszczalo tak piszczy .Klocki sie nie koncza a wrecz jest ich jeszcze sporo.W lewym kole cisza ale prawe jest nie do zniesienia szczegolnie jak sie jedzie z uchylona prawa szyba...Nie wiem co z tym zrobic,chyba pozostaje czekac az sie klocki skoncza i wymienic na jakies porzadne (jakie sa teraz to nie wiem bo na nich auto przyjechalo z Niemiec).
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
wyczyścić i leciutko przesmarować smarem grafitowymjakubek pisze:jak zrobic zeby odbijały ??
tyyylko delikatnie żeby nieutłuścić tarczy, bębnów i klocków i szczęk hamulcowych
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
- mariuszwodzu
- Nowicjusz
- majma golf
- Mały gagatek