Tapicerka klapy bagażnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tapicerka klapy bagażnika
Czy mógłby mi ktoś krok po kroku wyjaśnić jak zdjąć tapicerkę klapy bagażnika w hatchbacku? Drzwi już rozbierałem wszystkie ale te to ponoć tragedia.
Acha oczywiście założenie to odwrotnie do rozbierania ale może są jakieś triki...
Acha oczywiście założenie to odwrotnie do rozbierania ale może są jakieś triki...
Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Tapicerka rozebrana i złożona. Dzięki za porady wszystkim.
Dla przyszłych zdejmowaczy: rzeczywiście za kołki trzeba ciągnąć dość mocno, ale są one metalowe i nie połamią się. Mnie jedynie rozdzielił się plastik dolny (od wewnętrznej strony ma dwie komory po bokach) ale klej z pistoletu i wygląda to teraz lepiej niż przedtem. Jednakże u mnie już to było klejone i dlatego. Po za tym jestem zadowolony bo inspekcja klapy tylnej wykazała zero nieprawidłowości w autku w tej jego części
Pozdrawiam!
Dla przyszłych zdejmowaczy: rzeczywiście za kołki trzeba ciągnąć dość mocno, ale są one metalowe i nie połamią się. Mnie jedynie rozdzielił się plastik dolny (od wewnętrznej strony ma dwie komory po bokach) ale klej z pistoletu i wygląda to teraz lepiej niż przedtem. Jednakże u mnie już to było klejone i dlatego. Po za tym jestem zadowolony bo inspekcja klapy tylnej wykazała zero nieprawidłowości w autku w tej jego części
Pozdrawiam!
Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763
-
- Nowicjusz
u mnie w borze przy zacieciu zamka klapy udalo mi sie odkrecic tapicerkie z bagaznika. trzymało ja okolo 10 wkretow i zatrzaski,moze w golfie jest podobnie?tomekpinczow pisze:Witam. Mam podobny problem jak Wy, tylko ja musze ściagnać tapicerkę przy zamkniętej klapie, bo musze się dostać do zamka. Zaciął się i nie moge otworzyć klapy.
Ostatnio zmieniony sob sie 02, 2008 06:53 przez mariosol, łącznie zmieniany 1 raz.