Moja zabudowa Helix-ów Blue 62 w MK2
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Mjasiek
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jako że mi się kończy L4 dłubałem non stop w aucie i pracę przy Audio mają się już ku końcowi
Tutaj robiłem kartonowe modele pod panele
Po przytwierdzeniu na śruby i żywicy panelu do plastikowego schowka nastało ostre i żmudne szlifowanie
Aaa tu już moje drzwiczki wytłumione, usztywnione matami szklanymi z żywicą poliestrową oraz z panelami do których na śrubach przytwierdzę boki drzwi poprzez panele w boczkach. Nie mogłem poczekać i na próbę jednego niskotonowca podłączyłem na 2 śruby i już gra hmmm Pysznieeee
Jak dobrze pójdzie jutro tzn. w sobotę 26 maja zamontuje boczki bo muszę jeszcze skórą obić całe panele i zobaczymy co stworzyłem
Tutaj robiłem kartonowe modele pod panele
Po przytwierdzeniu na śruby i żywicy panelu do plastikowego schowka nastało ostre i żmudne szlifowanie
Aaa tu już moje drzwiczki wytłumione, usztywnione matami szklanymi z żywicą poliestrową oraz z panelami do których na śrubach przytwierdzę boki drzwi poprzez panele w boczkach. Nie mogłem poczekać i na próbę jednego niskotonowca podłączyłem na 2 śruby i już gra hmmm Pysznieeee
Jak dobrze pójdzie jutro tzn. w sobotę 26 maja zamontuje boczki bo muszę jeszcze skórą obić całe panele i zobaczymy co stworzyłem
- Mjasiek
- Nowicjusz
- Kontakt:
Klejem szewskim przeźroczystym przy stracie dużo nerwów i różnych wygibasach tak jakoś mi się udało to okleićsiggi pisze:Mjasiek, moglbys zdradzic sekret jak udalo ci sie tak ladnie naciagnac skore ze na zaokragleniach nie ma zmarszczek? jakim klejem i w jaki sposob kleiles? dzieki
Koniec ale nie taki oczywisty bo same radyjko Pionek 2920MP szybko się dusi i potrzeba mu wzmaka żeby jeszcze lepiej zasilić głośniki ale już gra zaje...
Zmarszczki skóry są schowane pod maskownicami głośników więc tu jeszcze je widać, taśma aluminiową zakleiłem łączenie boczków do drzwi - oczywiście skręcone na śrubach i uszczelnione uszczelkami okiennymi żeby powietrze mi nie uciekało w różne strony świata
Nie miałem tak dużych kawałków skóry naturalnej więc musiałem obijać jej kawałkami stąd widoczne przejścia i łączenia które dość dobrze udało mi sie wkomponować w boczki nie psując ich wyglądu
Tak jak wyżej pisałem teraz pakuje wzmaka i zabieram się za inne dupsy w golfiku
naprawde fajnie wygłuszyłęs te drzwi.
Mnie wkrótce tez to czeka bo te phonocary titanium nie beda dobrze grały w "pustych" drzwiach.
Powiedz prosze czym je wygłuszales, w jaki sposób sie to robi, gdzie mozna takie materialy kupic, ile to kosztuje i jak przymocowales głosnik bo nie jest on chyba oginalnie do panela przykręcony.
Zparaszam do obejrzenia moja Golfika MK3, a na linku sa tez pokazane głośniki.
PozdróVWka
Mnie wkrótce tez to czeka bo te phonocary titanium nie beda dobrze grały w "pustych" drzwiach.
Powiedz prosze czym je wygłuszales, w jaki sposób sie to robi, gdzie mozna takie materialy kupic, ile to kosztuje i jak przymocowales głosnik bo nie jest on chyba oginalnie do panela przykręcony.
PozdróVWka
Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg
- Mjasiek
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wygłuszyłem taśmą dekarską Soudala dostępne przykładowo jak U Mnie w Castoramie za 15cmx10m w cenie 53zł i dodatkowo gdzieniegdzie taśmą bitumiczną z prywatnych zasobów i oczywiście kładzione na odtłuszczone i klejone przy pomocy opalarki żeby lepiej sie chyciły powierzchni blachy drzwi - z początku śmierdziało przy opalaniu ale teraz zapach znikł. Oczywiście za samym głośnikiem 3 warstwy maty i od środka drzwi czyli zewnętrzna blach puściłem tylko przez środek na całej długości pas z maty, w większych otwartych przestrzeniach blachy drzwi dodatkowo usztywniłem nakładając na maty dekarskie po dwi warstwy maty szklanej oczywiście przesączonej żywicą poliestrową z firmy Novol.interno pisze:naprawde fajnie wygłuszyłęs te drzwi.
PozdróVWka
Panele boczków są przytwierdzone 4 śrubami do dystansów które są na stałe w drzwi wkręcone, a same głośniki wystarczyło już tylko do panelów drzwiowych powkręcać - proste i zarazem praktyczne rozwiązanie Teraz drzwi mają charakterystyczny dźwięk przy zamykaniu co Mnie sie dodatkowo bardzo podoba, dobrze że zawiasy drzwiowe mam w bdb stanie bo bałem się że mogą mi dość ostro opaść a Tu Gitara