Wygłuszenie MK4 by Scuzzy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
ja nie jestem mistrzem europy i mam wygłuszone pastą i taśmą dekarską ... Dobrze że w km4 nie ma tych otworów montarzowych : ] Po wszystkich zabiegach jakie przeprowadziłem blacha nie wpada w rezonans i jest wystarczająco usztywniona do moich potrzeb
[ Dodano: Sob Lut 17, 2007 01:32 ]
stomi musisz poodkręcać wszystkie śruby mocujące, potem otwórz te okrągłe gumowe zaślepki, zjedź troszkę szybą w dół i zobaczysz tam mocowanie szyby, poluzuj te śruby, podjedź szybą na samą górę a potem opuść mechanizm na sam dół. na zdjęciu numer 3, w prawym górnym rogu masz takie 2 plastikowe nity, ja je wybiłem punktakiem i wtedy można było zdjąć tą blachę metalową, potem zastąpiłem je śrubami...
[ Dodano: Sob Lut 17, 2007 01:32 ]
stomi musisz poodkręcać wszystkie śruby mocujące, potem otwórz te okrągłe gumowe zaślepki, zjedź troszkę szybą w dół i zobaczysz tam mocowanie szyby, poluzuj te śruby, podjedź szybą na samą górę a potem opuść mechanizm na sam dół. na zdjęciu numer 3, w prawym górnym rogu masz takie 2 plastikowe nity, ja je wybiłem punktakiem i wtedy można było zdjąć tą blachę metalową, potem zastąpiłem je śrubami...
-
- Użytkownik
Wyciąłem dystanse z mdfu o grubości 40mm. Do przymocowania użyłem śrub z nakrętkami, pomiędzy blachą a dystansem podłożyłem uszczelkę samoprzylepną do okien żeby przedmuchów nie było. Zaimpregnowałem dystanse żeby wilgosi nie łapały i na koniec przykręciłem głośniki:) Ostatnio boczki poobklejałem tasmą dekarską, kable linki i reszte zakleiłem również taśmą dekarską i jest teraz duzo lepiej bo nic nie brzęczy nareszcieWiRaGe pisze:scuzzy, małe pytanko jakiej grubości dałeś panele MDF?? i jak zamocowałeś do blachy?
-
- Użytkownik
sama pasta smierdzi dosc nieprzyjemnie... po nalozeniu pasty i po jej wyschnieciu zapach bedzie jeszcze wyczuwalny przez kilka dni ale po kilkdu dniach znika... Pasta głusząca (lepik) jest tez dostepna w sklepach budowlanych gdzie jest tansza niz na allegro... mi zeszlo 2L na pare drzwi
Ostatnio zmieniony czw sie 30, 2007 01:18 przez scuzzy, łącznie zmieniany 1 raz.