MK2GTD (by Apsik) - The Twin Brother
Moderator: G0 Karcio
- Przemo_008
- Ma gadane
- Kontakt:
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Kurcze do teraz jestem w cieżkim szoku...Rapix pisze:Oby było wszystko ok
Wtryski pojechały z rana do PKSu ;] no i tam chłopaki mieli wymienic końcówki... końcówki kupilem Firds DNOSD 308 (26zl/szt) jakieś tanie i tyle.
W PKSie jak sie chłopaki dowiedzieli ze to odemnie jest to wpadli na pomysł zeby sprawdzic wtryski przed wymiana bo przecież ja nie jestem mechanik i na 100% zła diagnoza ... wyszło im że jeden wtrysk daje dopiero po przekroczeniu 250-260bar, czyli nie taki ze mnie idiota.
Załozyli koncowki nowe, ale z jedna coś było nie tak, wymienili w sklepie, no i dalej coś nie tak, znowu wymienili w sklepie no i było już cacy... skręciliśmy to do kupy
Majstrowałme przy pompie i ją nieco cofnałem wiec przed odpaleniem trza bylo troche poregulować kółkiem żeby dobry kąt ustawić... załatwilismy przyrząd ... ale coś nam to nie wychodziło z tym ustawianiem ... tato mówił że zna się na tym, ale ... ja zrobiłem to i tak po swojemu: po poskladaniu, prubowalem odpalic - jak zalapal to chodzil gorzej niz traktor, delikatna regulacja kolkiem i juz pierwsze równe kle kle kle jeszcze ciutkie poregulowałem i wolne obroty to bajka zero dymu!!! w koncu moge oddychać w garażu
Takie ustawianie "na oko" to dla niektórych porażka, ale mi nie przeszkadza
Odbyła się pierwsza jazda testowa ... a jak ...
... GTD zapina jak nigdy dotąd ... ciągnie spokojnie do 4500rpm, mieli laczkiem na 2gim biegu no i w końcu to jakoś takie żwawe, w każdym razie to co było kiedyś, a to co jest teraz, to diametralna różnica
Dobra to juz koniec historii garazowych o 20:00 auto było umyte, wyczuszczone i gotowe do jutrzejszej trasy Racibórz-Opole-Racibórz, w niedzielę Racibórz-Opole-Racibórz-Zawiercie-Racibórz
Jestem dobrej myśli
No i fotki są :Przemo_008 pisze:Projekt tych klameczek to bardzo ciekawy, czekam na koniec prac i jakąś fajna sesyjkę
Komora silnika i pomalowana pokrywa
Przed wyjazdem
Fotka rodzinna Bracia Golfy
Klamki
Tył(ek)
Achhh ten Rabbit
Ładnie z przodu, te oczy i w ogóle
Coś z cyklu przyrodniczo-ekologicznego
No i to tyle na dzisiaj ... jutro szkoła a ja jestem nieprzygotowany znając życie jakoś to będzie ... najwazniejszy jest transport na uczelnie czyli a jka sie dojedzie to już jakos to pójdzie "with the flow"
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
Felgi to są tymczasowe , z tego co wiem to mają być kolorowe jarmarki rsl ... właśnie co z nimi Apsik ? a GTD dla mnie mistrz , komora , silnik ... wszystko poprostu , na żywo super się prezentował a jeszcze bez lakieru , mam nadzieje że kiedyś jeszcze się gdzieś spotkamy na spocie/zlocie i będę mógł go dokładnie obejrzeć - Pozdrawiam .czakpiotrz pisze:Fajny, fele stalówki ale ladnie pasuja do koloru nadwozia. Tylne lampki cool a o klameczkach to juz nie wspomne - cudenko. Fajny silniczek.
[img]http://grono.net.s3.amazonaws.com/gallery-80825977.jpg[/img]
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt: