Co jest, że szarpie MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co jest, że szarpie MKIII
Jadąc na biegu (3,4,5) po zdjęciu nogi z gazu auto zaczyna szarpać, jednak nie zawsze. Proszę o pomoc cóż to takiego , posiadam MKIII 1,4 ABD
- Golf III 1,8
- Nowicjusz
re
Po wczorajszej jeździe mogę bardziej sprecyzować pytanko tj. jadąc np. z góry na biegu bez gazu minimalnie uderzam w gaz wtedy słyszalne jest stuknięcie i szarpnięcie.
Proszę o podpowiedź ponieważ nie chcę aby mechanik wciskał mi jakiś kit że całe zawieszenie jest do wymiany jak to miało miejsce ostatnio tj. coś mi tarabaniło przy tylnym zawieszeniu pojechałem do jednego diagnosty następnie do drugiego auto wzięto na telepawki następnie na podnosnik i stwierdzono że trzeba wymienić amortyzatory a jak stuki nie ustaną to trzeba będzie wymienić jeszcze tuleje na tylnej belce koszt wiadomo ........., okazało się że trzeba było wymienić tylko poduszki pod amorkiem stuków brak koszt z wymianą 30 zeciszów.
Ale się rozpisałem z rańca
Proszę o podpowiedź ponieważ nie chcę aby mechanik wciskał mi jakiś kit że całe zawieszenie jest do wymiany jak to miało miejsce ostatnio tj. coś mi tarabaniło przy tylnym zawieszeniu pojechałem do jednego diagnosty następnie do drugiego auto wzięto na telepawki następnie na podnosnik i stwierdzono że trzeba wymienić amortyzatory a jak stuki nie ustaną to trzeba będzie wymienić jeszcze tuleje na tylnej belce koszt wiadomo ........., okazało się że trzeba było wymienić tylko poduszki pod amorkiem stuków brak koszt z wymianą 30 zeciszów.
Re: re
trochę nie kumam; jeśli zlokalizowałeś i naprawiłeś usterkę to w czym problem???pietruch pisze:Po wczorajszej jeździe mogę bardziej sprecyzować pytanko tj. jadąc np. z góry na biegu bez gazu minimalnie uderzam w gaz wtedy słyszalne jest stuknięcie i szarpnięcie.