Urwany kabelek !!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
meir
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Urwany kabelek !!!

Post autor: meir » ndz cze 03, 2007 13:25

Witam wczoraj zauwarzyłem ze urwał mi sie jeden kabelek ( w dodatku mozna było go wysypac wiadomo lata robią swoje ) i teraz moje pytanie mam silnik 1.6 RF na gażniku Pierburg 2e2 i z tego co słyszałem od kolegi ten kabelek idzie do takiej spiralki !! Prosze o odpowiedz do czego jest ta spirala !! ( chodzi mi o tą po prawej stronie patrzac na gażnik zamontowany na aucie !! i czy ta spirala jest odpowiedzialna tez za ssanie lub wysokie obroty mojego silnika ( na zimno mam 2000 i wiecej jak sie rozgrzeje spada do 1500 )

POMOCY !!

-->>SPRZEDAM<<--
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=128396

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz cze 03, 2007 13:54

ten kabelek włącza prąd do spirali grzejnej odpowiedzialnej za ssanie dopiero jak silnik uzyskuje odpowiednią temperature to wyłącznik termiczny odłącza tą spirale i grzanie przejmuje układ chłodzenia silnika

Awatar użytkownika
meir
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: meir » ndz cze 03, 2007 15:08

czyli rozumiem ze jak ten kabelek sie urwał od tej spirali to ssanie bedzie działac non stop bo ona nigdy sie nie nagrzeje tak ??

-->>SPRZEDAM<<--
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=128396

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz cze 03, 2007 15:10

nagrzeje sie ale po czasie aż silnik uzyska temperature sam od siebie , ale to troche za pózno , ssanie będzie długo włączone

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”