Dziwne dźwięki i odbijanie pedału

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rulas
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwne dźwięki i odbijanie pedału

Post autor: rulas » pt cze 08, 2007 14:25

Witam
Mam taki problem z hamulcami. Czasami w trakcie hamowania słychać jakieś dziwne dźwięki jakby szuranie i brzęczenie i tak jakoś odbija mi pedał. Jak nacisnę jeszcze raz to znowu coś podobnego, ale cały czas hamuje. Podczas następnego hamowania nic się nie dzieje. Dodam że jestem świeżo po wymianie klocków i tarcz. Autko podobno ma ABS.

grzesiek_33
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: grzesiek_33 » pt cze 08, 2007 16:28

No to Ci wlaśnie w tej chwili robi ABS takie odbijanie i trykotanie :-)

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pt cze 08, 2007 16:44

ABS da i efekt szybkich jednostajnych drgań, kiedy hamujesz np. na żwirze itp. Jeżeli hamujesz lekko i na przyczepnej nawierzchni a pedał hamulca pulsuje wolniej ale nie terkocze, to może być wina krzywej albo źle założonej tarczy hamulcowej.

rulas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rulas » pt cze 08, 2007 18:56

grzesiek_33 Może i masz rację, ale z moich niewielkich doświadczeń z ABS w Mondeo wynikało, że ABS pracuje trochę ciszej :)
stonefree Sprawdzę to co mówisz, może tu tkwi problem.

grzesiek_33
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: grzesiek_33 » pt cze 08, 2007 19:03

rulas pisze:grzesiek_33 Może i masz rację, ale z moich niewielkich doświadczeń z ABS w Mondeo wynikało, że ABS pracuje trochę ciszej :)
stonefree Sprawdzę to co mówisz, może tu tkwi problem.
U ojca w Lagunie odbija z kulturą, a u mnie w golfiku zdecydowanie głośniej, a jeśli chodzi o tarcze to w moim przypadku zmieniałem dwa razy(zuzyte), a efekt tyrkotu identyczny.
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2007 19:04 przez grzesiek_33, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”