wygania wode przez zbiorniczek wyr.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
QszaVW
Nowicjusz
Nowicjusz

wygania wode przez zbiorniczek wyr.

Post autor: QszaVW » ndz cze 10, 2007 12:46

gdy woda osiągnie temperature powyżej 90 stopni zaczyna wyganiać wode przez zbiorniczek wyrównawczy, patrzyłem do oleju ale śladu wody tam nie ma a i olejuw wodzie też nie widać, termostat wymieniałem w zeszłym roku ale wiadomo że to nie znaczy że sie nie zepsuł nie jestem pewien jeszcze co do pompy wodysłychać ją było od kiedy go kupiłem ale puki co było ok aż do wczoraj gdy wracałem z Berlina i po przkroczeniu (na szczęście) granicy zaczeły się szopy, spiołem na sztywno wentylator i co jakiś czas dolewałem wody i w ten sposób dojeczałem do domu, czy to napewno poszła uszczelka pod głowicą, od czego zacząć?
Będe wdzięczny za każdą podpowiedz i porade, Pozdro!

Awatar użytkownika
chosen
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: chosen » ndz cze 10, 2007 13:00

hmm, miałem to samo :)) korek możesz mieć zly kolego, i nie trzyma cisnienia w ukłądzie.
A jak jeszcze chcesz się upewnic czy to nie uszczelak, odpal silnik i przy okdreconym korku, neich ktos przegazuje, jak nie bedzie bulgotać to problem z głowy :) W najlepszym wypadku skonczy sie na wymianie korka ktory kosztuje 10-15 zł :>

Moje mk2 g60
viewtopic.php?f=87&t=402388" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
QszaVW
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: QszaVW » ndz cze 17, 2007 22:14

wielkie dzięki za naprowadzenie na to żeby sprawdzić korek od zbiorniczka , w sumie na pierwszy rzut oka wyglądał ok ale po dokładnych oględzinach okazało się że na gumowym pierścieniu są ślady od zgniecenia i właśnie tędy uciekało ciśnienie bo po wymianie samego pierścienia wszystko jest ok tak więc naprawa kosztowała mnie całe 3 zeta.
THX i pozdro :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”