opadły dzrzwi w mk 3 help!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
greg118
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

opadły dzrzwi w mk 3 help!!!

Post autor: greg118 » ndz maja 08, 2005 09:51

wiatam mam problem!otóż jak wyglada regulacja drzwi w golf 3 drz. wczesniej czytałem ze jest jakas sruba ,która jest zakamuflowana jaąs nakładka tylko ze ja tego nie moge znalezc
i jeszcze drugie pytanko dlaczego tak jest ---- jak skrecam swoim golfikiem w lewo idzie ładnie po torze ale gdy skręce w prawo zdaje mi sie ze jade w tej chwili autobusem chodzi o to ze jakis nie stabilny jest
prosze o pomoc bo wiecie jak to jest z mechaniorami

BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: BruceLee30 » ndz maja 08, 2005 12:07

co do skretu to przelicz ile razy obrocisz kierownica w lewo a ile w prawo jezeli bedzie roznica to niestety musis pojechac na stacje diagnostyczna aby wyregulowali ci skret na drazkach kierowniczych co do reg drzwi to tak jest srubka pod plastikowa zaslepka ale np. moj kolega w mk3 z 93 ja ma ja mam z 95 i jej nie mam regulowalem poprostu na sile, podparlem lewarek o drzwi i podniaoslem o jakies 10 cm od poziomu stanalem na prog troche z wyczuciem poskakalem i juz :) jak masz jakiegos fizycznego kolege moze to zrobic recznie niestety tak juz tych typach jest :(

GEORGE1984

Post autor: GEORGE1984 » ndz maja 08, 2005 12:55

ja takze proponuje na drzwi metode silowa, sprawdza sie w peugeotach i golfach (tam ja stosowalem :D) co do zakretow: czy tam jest stabilizator???mozna sparwdzic czy czasem go szlak nie trafil....
pozdr.

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » ndz maja 08, 2005 14:02

Przeczytałem tego posta... No i zlazłem do auta i dalej go metoda siłową po lewarku dokreciłem torxy :) ... No i działa... Jeszcze rygielek podniosłem o jakieś 2 mm i jest cool... Tylko, że u mnie zawiasy nie były wyrobione... Komuś kto ma luzy na zawiasach mogą te drzwi z powrotem opadać... A już miałem zdejmować błotnik....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”