Do czego sluzy pompa wodna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Do czego sluzy pompa wodna
Czesc mam pytania 1) do czego sluzy pompa wodna 2) czy wymieniajas pasek rozrzadu mozna ja uszkodzic mam na mysli za mocne naciagniecie paska?? 3) gdzie ona znajduje sie w mk 3
dziekuje i pozdrawiam
dziekuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2007 11:01 przez michaltczew, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
w 1.6td masz pompe wodna po lewej stronie z przodu kolo filtra oleju i jest napedzana paskiem klinowym takze przy wymianie paska rozrzadu nie moglej jej uszkodzic.w twoim dieslu pewnie jest podobnie.pompa wodna sluzy do tłoczenia plynu chlodzacego w silniku tak abys go niezagrzal i aby schlodzic ewentualnie ciecz
masz jakies objawy ze siadla ci pompa?
masz jakies objawy ze siadla ci pompa?
w 1.8 benzyna pompę wodną da się wymienić bez ruszania rozrządu... wymieniałem w ubiegłym tygodniu. tzn. dobry szpec mi wymieniał... doszedł od góry... nie z boku pod nadkolem...
np. w silnikach 1.3 VW Golf III czy w motorach oplowskich pompę napędza pasek rozrządu... i wtedy jest ona najczęstrzą przyczyną zerwania tego paska. Jej łożysko się rozsypuje albo zapieka, rolka krzywo idzie i po pasku. Wiem z doświadczenia
np. w silnikach 1.3 VW Golf III czy w motorach oplowskich pompę napędza pasek rozrządu... i wtedy jest ona najczęstrzą przyczyną zerwania tego paska. Jej łożysko się rozsypuje albo zapieka, rolka krzywo idzie i po pasku. Wiem z doświadczenia