jakies 1-3mm zazwyczaj trzeba zdjąc po obwodziesas_gti pisze:aha bo ja myslalem ze uszczelka bedzie miala najmniejszą średnce i bedzie tworzyła kryze na łaczeniu kolektora i glowicy ograniczajac przepływ....A jest odwrtonie niz myslalem ze jest....dzieki , jutro jade po uszczelki, to zobacze ile wezsze mam kaznaly
Porting Głowicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
www.vrservice.pl
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
dziś się wkurzyłem troche dałem głowice juz obrobioną spolerowane kanały do ślusarza samochodowego w Bielsku Papla jak ktos zna i co sie okzało ze 6 z 16 zaworów jest krzywa iż eczeba nowe kupic ściać prowadnice przetulejowac gumki wymienić sprawdzić szczelność dotrzeć i umyc i powiedizał że robota plus częśći to wyjdzie gdzieś ponad 700zł i to jest duża kwota a gdzie reszta i nie wiem co robić poradzcie mi moze ktos ma taką głowice do 2.0 16V ale dobrą zależy mi na czasie dzięki
[ Dodano: 18 Kwi 2007 14:39 ]
no i głowica się robi:) kurcze ale mnie ten remont szkubnie:) ale bedzie jak nowy:P)
[ Dodano: 18 Kwi 2007 14:39 ]
no i głowica się robi:) kurcze ale mnie ten remont szkubnie:) ale bedzie jak nowy:P)
PS macie mzoe foto głowic 8v przed obróbką? A tazke inne foto po obróbce? szczególnie zalezy mi na prowadnicach?
btw Ile kosztuja oryginalne prowadnice w VW? A moze jakis zamiennik jest wart uwagi? (4maxa za 5 zł za szt sobie odpuszcze) Jaki jest koszt wciskania 8 prowadnic?[/quote]
ja chcesz porządne prowadnice to może Ci je dorobić kązdy dobry tokarz z konkretnego materiału.
prowadnice możesz wcisnąć na prasie,tylko trzeba zachować osiowość wciskania, gdyż można uszkodzić prowadnice, zegnie się w miejscu gdzie wciskasz uszczelniacz i po niej
btw Ile kosztuja oryginalne prowadnice w VW? A moze jakis zamiennik jest wart uwagi? (4maxa za 5 zł za szt sobie odpuszcze) Jaki jest koszt wciskania 8 prowadnic?[/quote]
ja chcesz porządne prowadnice to może Ci je dorobić kązdy dobry tokarz z konkretnego materiału.
prowadnice możesz wcisnąć na prasie,tylko trzeba zachować osiowość wciskania, gdyż można uszkodzić prowadnice, zegnie się w miejscu gdzie wciskasz uszczelniacz i po niej
PROSTE SĄ DLA TWARDZIELI ZAKRĘTY DLA MYŚLĄCYCH
-
- Użytkownik
- Kontakt:
jezeli chodzi o obrobke to knały dolotowy papierem 80 w poprzek
a wydechowy polerka
i zgranie kolektora z głowica
mozna tez skrucic prowadnice zaworowe
i teraz moje pytanie ILE MOZNA SPLANOWAC GŁOWICE W SILNIKU ABS zeby zawory nie spotykały sie z tłokami
w maluchu mozna było o 2.5mm potem trzeba bylo robic podfrezowania w tłokach
a wydechowy polerka
i teraz moje pytanie ILE MOZNA SPLANOWAC GŁOWICE W SILNIKU ABS zeby zawory nie spotykały sie z tłokami
był mk3 GT
http://www.s-cam.pl/
http://www.s-cam.pl/
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jozekrjrj pisze:jezeli chodzi o obrobke to knały dolotowy papierem 80 w poprzek
a wydechowy polerka
nic ci nie da kolego wypolerowanie kanalu wydechowego... wedlug mnie szkoda czasu na polerke bo nie przynosi zadnych efektow... jak juz obrabiasz kanaly to tylko odpowiedni frez i na wysokich obrotach 10-12tys po tym kanal wyglada jak wypolerowany...
wiertarka z frezem tylko " rowy " zostawia...
jesli chodzi o planowanie to oddajesz glowice do fachowcow i mowisz im zeby splanowali ile sie da bezpiecznie a oni juz wiedza ile mozna zebrac no chyba ze sam ja bedziesz planowal...
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2007 00:30 przez Adrian1980, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarny turboklekocik
obróbke kanałów robicie frezami i ściernicą na wiertarce czy jakimi urządzeniami ? . Pozdr
Ostatnio zmieniony wt sie 07, 2007 15:05 przez lawrai, łącznie zmieniany 1 raz.