To nie zbierznosc sie rozlazi a katyMarcin GTI pisze:widzisz cowboy to tak samo jak z gwintem u mnie jak połoze przód na dół to koła sie rozłaza i znów trzeba zbieznosc ustawiac,ale dobrze ze teraz juz wszystko jest ok.A tak z ciekawosci powiedz mi czy duzo jest roboty ze zdejmowaniem zderzaka??
[MK3 MATCH II]LEKKO POMODZONY AFN - prawie jak 20 Jahre :)
Moderator: G0 Karcio
ja zdejmuje w ciągu 4 minut, zakładam 8 - mam to opanowaneMarcin GTI pisze:A tak z ciekawosci powiedz mi czy duzo jest roboty ze zdejmowaniem zderzaka??
własnie żbieżnośćGoofi pisze:To nie zbierznosc sie rozlazi a katy
katy są OK a rozłazi się zbieżność - dyskutowałem wczoraj o tym z Adamem ...
mozna to łatwo sprawdzić gdy masz zbieżność ustawioną OK - podnieś lekko przód auta - widać że wychodzi zbieżność, przy dociśnieciu przodu robi się rozbieżnośc
dokładnie jest tak jak napisałeś ...Marcin GTI pisze:jak połoze przód na dół to koła sie rozłaza i znów trzeba zbieznosc ustawiac
Podobno rajdowcy u Adama lekko podnoszą przód (czyli symulują przyspieszanie auta) i wtedy ustawiaja zbieżność na wymaganą wartość np. na zero - co powoduje lepsze prowadzenie podczas butowania... a przy hamowaniu robi się rozbieżność
fakt że to niuanse ale teraz juz wiem wszystko o geometrii
ta aparatura jest bardzo czuła...
Co do MOOG-a, to Adam zeznał że pakuje tego dużo i jest OK, coś jak Febi..
juz seryjna dokładka jest z 7 cm nad asfaltem jak już to zamieniłbym sie na -40 na przód moze EibachaLISPLUS pisze:A co do optyki to ja bym jeszcze go troche opuścił
NIGDY ! znaczek to podstawaLISPLUS pisze:przodu grill bez znaczka
pozostaną oryginalne - w wolnej chwili zrobię je smoked nie dbam o wyglądLISPLUS pisze:jakies ciekawe lampki
wycieraczka mi się przydaje, naklejka TDI musi pozostać, nie mówiąc o forumowej...LISPLUS pisze:A z tyłu wywalił wycieraczke, naklejke i wszystkie oznaczenia
znaczek VW jak wyżej
wzorem dla mnie jest wersja 20 jahre
przy okazji dodam, że dokonują się powoli małe zakupy
coś dla poprawy wyglądu i zwiększenia mocy
szczegóły wkrótce.....
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Cowboy naprawdę fajny wózek Ci wyszedł. Dużo się bawiłeś z tymi zegarami od czwórki? felki naprawdę eleganckie sam takich szukam tylko że problem z tymi dekielkami jakbyś sprzedawał daj znać
[ Dodano: 21 Cze 2007 19:32 ]
cowboy naprawde fajny wóz!! Zegary od czwórki naprawdę kozak sprawa, sam chciałem to zrobić ale mi odradzają żę dużo roboty i mogę zepsuć. Felgi jak będziesz sprzedawał daj znać sam takich szukaj. Narazie jeszcze jeżdżę na blaszakach 13 cali ;/
[ Dodano: 21 Cze 2007 19:32 ]
cowboy naprawde fajny wóz!! Zegary od czwórki naprawdę kozak sprawa, sam chciałem to zrobić ale mi odradzają żę dużo roboty i mogę zepsuć. Felgi jak będziesz sprzedawał daj znać sam takich szukaj. Narazie jeszcze jeżdżę na blaszakach 13 cali ;/
w tym celu dzisaj miły Pan listonosz przyniósł mi takie coś:cowboy pisze:wzorem dla mnie jest wersja 20 jahre
czy przed malowaniem trzeba by to zmatowić?
jakim papierem, czy wodny 2000 bedzie dobry ?
ps. jezeli dojdzie do mnie znaczek GTI to znaczek VW będzie na czarno a znaczek na czerowono i bedzie pełen wypas
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cowboy, papier wodny 400 i lakier... to tylko grill wiec nie musi byc mega idealnie chyba ze sa glebokie wzery to podklad potrzebny
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]