Czy pasuje pompa od 1.6TD do 1.9TD?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Czy pasuje pompa od 1.6TD do 1.9TD?
Jak w temacie prosze o pomoc
Z góry dziięki
Pozdrawiam
Z góry dziięki
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt cze 15, 2007 18:40 przez marcinmaja, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Pompa może wyglądać tak samo, ale dawkowanie paliwa jest inne. To tak jak by pchał gaźnik od Malucha do Mietka, kilka walnięć młotkiem i będzie siedział jak ulał. Skoro kiepsko u Ciebie z kasą to nie konbinuj, bo chytry dwa razy traci.
[ Dodano: 16 Cze 2007 16:46 ]
Pompa wtryskowa została opracowana do konkretnego silnika. Z jakiegoś powodu projektanci zrezygnowali z silników 1,6 td. 1,9 został opracowany od nowa i podzespoły mogą wyglądać podobnie, ale nimi nie są.
[ Dodano: 16 Cze 2007 16:46 ]
Pompa wtryskowa została opracowana do konkretnego silnika. Z jakiegoś powodu projektanci zrezygnowali z silników 1,6 td. 1,9 został opracowany od nowa i podzespoły mogą wyglądać podobnie, ale nimi nie są.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Wyobraź sobie że spotkałem sie z akcją w sklepie ze części do silnika (paski itp) do Golfa G60 były tańsze niż do Corrado G60 a oczywiście części były identyczne ... co teraz napiszesz??Art Leffe pisze:Skoro tak twierdzisz to dlaczego części różnią się cenowo ?? Kto by kupował droższe do mk3 skoro można by było kupować tańsze od mk2 ??
Swoją drogą to np. do mojego AAZ kupuje koncówki wtrysków od SB.
Wracając do tematu
Wielkość głowiczki o ile mnie pamieć nie myli sprawdza się po numerach pompy:marcinmaja pisze:No właśnie ale skąd mam to wiedzieć lub gdzie to sprawdzić ???
0 460 484 xxx - głowiczka 8mm
0 460 494 xxx - 9mm
0 460 404 xxx - 10mm
reszta analogicznie
Kto nie kombinuje ten nie żyje!!!Pompa może wyglądać tak samo, ale dawkowanie paliwa jest inne. To tak jak by pchał gaźnik od Malucha do Mietka, kilka walnięć młotkiem i będzie siedział jak ulał. Skoro kiepsko u Ciebie z kasą to nie konbinuj, bo chytry dwa razy traci.
Na forum vwdiesel.net koles do AAZ wsadził pompe z RA i to jeździło ... co do dawki to to zawsze możesz ustawić, a na wtryski i tak podaje w tej samej kolejności.
Co do gaźników to swego czasu jak jeszcze poruszałem się Romet'em Orag 205 to miałem cylinder z Komara, a gaźnik z Simsona 80ccm z ssaniem. Pominę fakt że był to najszybszy motorower w okolicy, że palił o 50% wiecej, ale konkretnie to jechało Jedynym problemem było docieranie bo tłok sie dziurawił min 3x w roku (kwestia użytkowania)
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
-
- Ma gadane
- Kontakt: