Rozerwało wąż chłodnicy - przyczyna??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
Rozerwało wąż chłodnicy - przyczyna??
Wczoraj zrobiłem może z 60km wieczorem odstawiałem samochód na parking, i dziś rano wracam a tam rzeka wody. Otwieram maske macam, macam i patrze mokry blok mysle sobie super znowu swap Ale po chwili doszedłem ze rozerwało mi wąż który idzie od chłodzenia, który idzie z gory bloku na dół i po drodze rozgałęzia się do chłodnicy oleju. Rozerwało go na długości jakiś 5cm. Co może być przyczyną takkiego zachowania??
Ostatnio zmieniony sob cze 16, 2007 17:55 przez wojtek_sari, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
- Forum Master
- Kontakt:
wojtek_sari pisze:Wczoraj zrobiłem może z 60km wieczorem odstawiałem samochód na parking, i dziś rano wracam a tam rzeka wody. Otwieram maske macam, macam i patrze mokry blok mysle sobie super znowu swap Ale po chwili doszedłem ze rozerwało mi wąż który idzie od chłodzenia, który idzie z gory bloku na dół i po drodze rozgałęzia się do chłodnicy oleju. Rozerwało go na długości jakiś 5cm. Co może być przyczyną takkiego zachowania??
Przewód był zapewne sparciały, przewód jest podatny na duże działanie temperatury nie ma sie co dziwić
------------------------------------------
pozdrawiam benelos
pozdrawiam benelos
a miałes jakieś inne jeszcze dzień lub dwa dni wcześniej przypadki z tym golfemwojtek_sari pisze:Co może być przyczyną takkiego zachowania??
np. problem z zapalaniem ?
masz racje w tym co napisałeśdavid81 pisze:wygląda to na zbyt duże ciśnienie w układzie chłodzenia,chyba w korku w zbiorniczku wyrównawczym jest jakiś zaworek który powinien ten nadmiar ciśnienia upuścić ,może tego wina ,a może po prostu tak jak inni piszą kwestia zużycia,pozdro
starość to też swoją drogą
a najgorszy scenariusz to walnięta uszczelką pod głowicą
może katowałeś deczko samochodzik i uszczelka w końcu nie wytrzymała
ciśnienie sprężania idzie w układ chłodzenia i napompowuje Ci przewody
do granic wytrzymałości i w końcu że stare to mogły nie wytrzymać
wojtek_sari zmieniaj węże, uzupełnij układ chłodzenia
pojeździj deczko i zobacz jak Ci sie nagrzeje czy masz bardzo twarde, niemal "kamienne"
węże od chłodzenia te grube idące z chłodnicy,
jak są bardzo twarde to masz na 99,9% uszczelkę pod głowicą do wymiany (koszt ok. 250-350zł)
aha i zmień jeszcze korek od zbiorniczka na nowy (ok.20zł) albo pożycz od kogoś na dzień lub dwa ...
Ostatnio zmieniony ndz cze 17, 2007 18:14 przez RobertP, łącznie zmieniany 1 raz.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Forum Master
- Kontakt: