Przerywa podczas dodawania gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywa podczas dodawania gazu
Witam
mk2 rocznik 90' silnik 1.6 PN
problem: przerywanie podczas dociskania gazu (ewentualnie autko przestaje ciągnąć, tak jakby "np. nie spalało się paliwo")
kopułka i palec są nowe (wymiana ze względu na inną historię z zepsuciem.)
jeden elektryk w między czasie naprawił mi bendyx, bo padł, ale tego problemu nie załatwił.
a każda osoba poleca mi co innego, np.
- pompka paliwa
- świece
dziś nawet śniło mi się, że świece do wymiany (mam boscha, i wyglądają podobno dobrze).
zastanawiam się, czy mogę jeszcze zrobić coś sam,
ewentualnie proszę o polecenie mi dobrego mechanika elektryka z okolic: Olsztyn, Działdowo, Mława.
pozdrawiam,
SmokIT
mk2 rocznik 90' silnik 1.6 PN
problem: przerywanie podczas dociskania gazu (ewentualnie autko przestaje ciągnąć, tak jakby "np. nie spalało się paliwo")
kopułka i palec są nowe (wymiana ze względu na inną historię z zepsuciem.)
jeden elektryk w między czasie naprawił mi bendyx, bo padł, ale tego problemu nie załatwił.
a każda osoba poleca mi co innego, np.
- pompka paliwa
- świece
dziś nawet śniło mi się, że świece do wymiany (mam boscha, i wyglądają podobno dobrze).
zastanawiam się, czy mogę jeszcze zrobić coś sam,
ewentualnie proszę o polecenie mi dobrego mechanika elektryka z okolic: Olsztyn, Działdowo, Mława.
pozdrawiam,
SmokIT
Ostatnio zmieniony ndz cze 17, 2007 12:10 przez SmokIT, łącznie zmieniany 1 raz.
to moze byc kilka przyczyn, im wiecej bedziesz czytal tym bardziej zlapiesz sie za glowe. moze sonda,moze filtry,moze gaznik,moze kable, amoze swiece .Pewnie jeszcze cos by sie znalazlo. Ja ostatnio mialem podobny troche problem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1178309#1178309 w sumie sprawa zakonczyla sie tak ze wyciagnalem tą przepustnice i zatkałem polowe dziury wlotu powietrza i jest si. poczytaj moze cos Ci pomoze.
Nie Basia tylko Ketoprom
SmokIT masz zapewne gaźnik Pierburg 2EE Ecotronic i stąd twoje problemy, a nie tam przewody itd. Zobaczysz, że jak powymieniasz wszystko, to problem nie zniknie. Pomyśl nad wymianą tego gaźnika na mechanicznego albo na Webera od Fiata - trochę zabawy ale efekty ponoć wyśmienite. Poszukaj posta na ten temat autorstwa KamilW. Pozdrawiam!
It's better to burn out than to fade away!