Spadek mocy, brak dynamiki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
jak jest padnieta przeplywka na maks to jej odpiecie powoduje wywalenie bledu i ustawienie na sztywno dawki ok 450 mg co z kolei pozwala jakos jechaclepiej z odpiętą wtyczką , przecież to będzie jeszcze większy muł . Zróbcie tak jak w linku który podałem kilka postów wyżej ...
mialem tak u siebie, przeplywka padla totalnie i wskazywala 30mg (po dodaniu gazu zamiast w gore spadalo do 10mg) po odpieciu wywalalo blad i podawalo 450mg co pozwalalo na nizszych obrotach jeszcze jakos jechac
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
, a tego to nie wiedziałem ....... wiem , że jak odepnę wtyczkę z przepływki to chyba 1Y mnie objedzieAdamm pisze:jak jest padnieta przeplywka na maks to jej odpiecie powoduje wywalenie bledu i ustawienie na sztywno dawki ok 450 mg co z kolei pozwala jakos jechac
mialem tak u siebie, przeplywka padla totalnie i wskazywala 30mg (po dodaniu gazu zamiast w gore spadalo do 10mg) po odpieciu wywalalo blad i podawalo 450mg co pozwalalo na nizszych obrotach jeszcze jakos jechac
michal0604 zwracam honor
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
zawsze sie czegos uczymydamcio151 pisze: , a tego to nie wiedziałem ....... wiem , że jak odepnę wtyczkę z przepływki to chyba 1Y mnie objedzie
michal0604 zwracam honor
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
Mi na Vagu nic nie wyszło.yoobi pisze:No właśnie a propos dymków. Kata nie mam, przy większym butowaniu powinien coś puścić z rury, a on nic (silnik 1Z). W sumie to nawet się zbiera, ale czy to jest 90 koni to nie wiem bo nie mam porównania (musiałbym się przejechać jakąś zdrową, albo shamować auto).
Mówicie, że pompa może nie wydalać ?? Wyjdzie to na VAGu ?
Pozdrawiam
yoobi
Wszystkie parametry były w normie. Problem był w tym że pompa sygnał zwrotny dawała dobry a paliwa nie lała tyle ile trzeba.
tyle razy już to było ale powtórze
zrób logi
1) kanał 004
-na wolnych
-na wolnych basci setting
-pod obciażeniem 3 lub 4 bieg pedał do dechy od 1500obr do zamkniecia budzika
2) razem kanały 003,008,011 - pod obciażeniem 3 lub 4 bieg pedał do dechy od 1500obr do zamkniecia budzika
3) dla lepszej diagnostyki 004,008,011 - pod obciażeniem 3 lub 4 bieg pedał do dechy od 1500obr do zamkniecia budzika
wstaw logi to zobaczymy co się dzieje
zrób logi
1) kanał 004
-na wolnych
-na wolnych basci setting
-pod obciażeniem 3 lub 4 bieg pedał do dechy od 1500obr do zamkniecia budzika
2) razem kanały 003,008,011 - pod obciażeniem 3 lub 4 bieg pedał do dechy od 1500obr do zamkniecia budzika
3) dla lepszej diagnostyki 004,008,011 - pod obciażeniem 3 lub 4 bieg pedał do dechy od 1500obr do zamkniecia budzika
wstaw logi to zobaczymy co się dzieje