czyli sie nie myliłem )
pewno dlatego ze T2 mniejsza ciągnie juz od duzo wczesniej niz T3 i nie ma takie turbo dziury ) plus chłodzenie dodatkowe co robiło ją ciut wydajniejszą ) + dodawali IC dzieki czemu na trasach nie puchła tak szybko
Dodatkowo u siebie zmieniłem wężyk z kolektora do grzybka w pompie na zbrojony, taki z castoramy, niestety jeśli macie stary to przez nieszczelne połączenia też ciśnienie ucieka, dodatkowo zacisnąłem połączenia plastikowymi opaskami i różnica jest odczuwalna. Sprawdźcie sobie ten wężyk bo warto.
Hmmm... To zawaliliscie mi caly swiat Bylem pewny ze ma k24 i ladnie podpompuje cisnienie tak 1,3 bara Zobaczymy co z niej wyjdzie, albo zmienie na jakas wieksza...
A tak ogolnie to moj golfik puchnie przy 160km/h
[ Dodano: Nie Cze 24, 2007 11:28 ]
Ale to juz nie dlugo
Pawlos, no to zapodaj foto tego twojego Turbo to zobaczymy co to jest ))
Albo zamacaj tam WG )) Turbinki idze łatwo odróznić (najprościej po tabliczce z nazwą :PP hehe )
małe K14 i T2 (po chłodzeniu wodą) rozróżnisz
A duze T3 czy K24 tez
T3 ma westage takie równe a K24 chyba takie karbowane bardziej o ile sie nie myle
To ja juz nic kurde nie wiem, tabliczki nie mam zabardzo jak sprawdzic, no chyba ze znajde gdzies moja stara cyfrowke. Narazie dodatkowe 2 fotki...
[ Dodano: Nie Cze 24, 2007 12:38 ]
A taki lakierek to poprzedni wlascicel zarzucil, ja mam druga pokrywe w kolorze srebrny mlotkowy Tylko czasu brak żeby ja założyć.