kopci przy dodawaniu gazu??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
kopci przy dodawaniu gazu??
Witam kupilem nowego MK2 GTD 1.6 90r auto przeszlo kapitalny remont silnika glowica szlifowana zmiana tlokow pierscieni regeneracja turbiny itp ale jest jeden problem jak dodaje gazu strasznie kopci wylatuje czarny dym i nie wiem jaka to moze byc przyczyna?? byly wlasciciel twierdzi ze kturys z wtryskow zle podaje i trzeba wymienic koncowke wtrysku?? moze to byc to?? Aha jeszcze jedno nie mam katalizatora jest przyspawana prosta rurka nie wiem czy to ma jakis wplyw na to??
Ostatnio zmieniony wt lip 03, 2007 11:05 przez psychodelik442, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
mogą Ci lać wtryski,a z drugiej strony,może turbo za słabo dmucha w stosunku do podawanego paliwa,przez co przepał jest jaki jest i kopci,zwiększ troche ciśnienie doładowania i patrz co się będzie działo...chociaż jak silnik po remoncie to bym nie szalał z tym ciśnieniem,załóż sobie wskaźnik boost i zerknij jak Ci turbo dmucha...
Nocne Mary Squad
Tata NM synka
Tata NM synka
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, mam podobny problem tez z nowym golfem ;P
1991r silnik 1V (zalozona pompa z grzybem przez jednego z poprzednich wlascicieli), wyciety kat
autko odpala od strzala, pali 5,3 l w miescie przy dynamicznej jezdzie, oleju nie zjada (przez 6 tys. km dolalem moze z 0,4l aby byl stan taki jak na poczatku), ma moc (scigalem sie z audi 80 1.8 90KM i do 120 km/h ida w leb leb, v-max jak narazie 160km/h ale to nie byl koniec, turbina dmucha, czuc spooory przyrost mocy po przekroczeniu okolo 2,5 tys obr
wychodzi na to, ze silnik jest zdrowy, ale puszcza sporo dymu za soba jak sie przyspiesza, cieknie mi z przewodow przelewowych (kupilem wczoraj nowe, fi 3,2 mm, takie powinny byc??) a przy predkosci ponad 130km/h (na starych wezach) po prostu wezyk przelewowy wyskakuje ze swojego miejsca na wtryskiwaczu :/ (nie wiem jak na nowcyh wezykach nie mialemokazji jeszcze sprawdzic
co moze byc nie tak, ze tak kopci i cieknie z tych wezy przelewowych??
1991r silnik 1V (zalozona pompa z grzybem przez jednego z poprzednich wlascicieli), wyciety kat
autko odpala od strzala, pali 5,3 l w miescie przy dynamicznej jezdzie, oleju nie zjada (przez 6 tys. km dolalem moze z 0,4l aby byl stan taki jak na poczatku), ma moc (scigalem sie z audi 80 1.8 90KM i do 120 km/h ida w leb leb, v-max jak narazie 160km/h ale to nie byl koniec, turbina dmucha, czuc spooory przyrost mocy po przekroczeniu okolo 2,5 tys obr
wychodzi na to, ze silnik jest zdrowy, ale puszcza sporo dymu za soba jak sie przyspiesza, cieknie mi z przewodow przelewowych (kupilem wczoraj nowe, fi 3,2 mm, takie powinny byc??) a przy predkosci ponad 130km/h (na starych wezach) po prostu wezyk przelewowy wyskakuje ze swojego miejsca na wtryskiwaczu :/ (nie wiem jak na nowcyh wezykach nie mialemokazji jeszcze sprawdzic
co moze byc nie tak, ze tak kopci i cieknie z tych wezy przelewowych??
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz