fabryczny zamek centralny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zamek Centralny
Sorkii ze się wtrącam ale mam podobny problem z zamkiem centralnym... Mianowice od jakiegoś tygodnia zaczął mi świrować... Same się auto zameka nie wazne czy są kluczyki w środku czy mam je przy sobie, czy auto odpalone czy zgaszone... Nie mam zamekane na pilota bo poprzedni właścicile nie dał zapasowych kluczyków tylko ten trzeci bez niczego -sam kluczyk. wiec nawet nie wiem czy jest alarm czy nie... wiec to nie wina pilota tylko na pewno jakiegoś przekaźnika tylko gdzie on się znajduje i jak go mozna naprawić??? prosze o pomoc:) z góry dziękuje:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Prawdopodobnie zamienione kable, to znaczy zamyknei podpięte pod zielony zamiast szarego, otwieranie pod szary zamiast zielonego. To podpięcie zwykle jest wykonane koło skrzynkio bezpieczników, przedniego słupka drzwiowego, lub przy pompce centrala.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam.
A u mnie problem z centralnym wygląda tak:
Pompka działa, po zakluczeniu drzwi kierowcy zamykają się drzwi pasażera i wlew paliwa. Zamykanie działa też gdy ręcznie zamknę rygielek. Przy zamykaniu słychać pracę pompki.
Niestety nie działa otwieranie. Nie słychać wcale pracy pompki. Do tego pompka jakby się zawieszała - po próbie otwarcia (nieudanej) muszę odłączyć i ponownie podłączyć wtyk do pompki żeby znowu zamykała.
dmuchałem i ssałem wężyk Przy ssaniu zamykało się wszystko ładnie a przy dość mocnym dmuchaniu wszystko ładnie się otwierało - czyli instalacja jest szczelna (tak mi się wydaje)
Czy w takim razie winny jest mikrostyk w zamku ? Diodka przy rygielku nie świeci się wcale.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie moderatora, który usunął mój temat. Tam cała sytuacja była nieco dokładniej wyjaśniona.
A u mnie problem z centralnym wygląda tak:
Pompka działa, po zakluczeniu drzwi kierowcy zamykają się drzwi pasażera i wlew paliwa. Zamykanie działa też gdy ręcznie zamknę rygielek. Przy zamykaniu słychać pracę pompki.
Niestety nie działa otwieranie. Nie słychać wcale pracy pompki. Do tego pompka jakby się zawieszała - po próbie otwarcia (nieudanej) muszę odłączyć i ponownie podłączyć wtyk do pompki żeby znowu zamykała.
dmuchałem i ssałem wężyk Przy ssaniu zamykało się wszystko ładnie a przy dość mocnym dmuchaniu wszystko ładnie się otwierało - czyli instalacja jest szczelna (tak mi się wydaje)
Czy w takim razie winny jest mikrostyk w zamku ? Diodka przy rygielku nie świeci się wcale.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie moderatora, który usunął mój temat. Tam cała sytuacja była nieco dokładniej wyjaśniona.
Golf nie gubi oleju... On znaczy terytorium ;)
[img]http://images35.fotosik.pl/166/e9873f387123cdaa.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=323908]Moje MK3 1.8 GT[/url]
[img]http://images35.fotosik.pl/166/e9873f387123cdaa.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=323908]Moje MK3 1.8 GT[/url]
Witam
Ja miałem następujący problem, po przekręceniu kluczyka centralny zamek działał jak należy, tzn. domykał i otwierał wszystkie zamki jednak pompka pracowała ok 20 sekund a nie tak jak wcześniej czyli ok 3 sekund. Po wyjęciu i włożeniu ponownie bezpiecznika 21 problem zniknął. Nie wiem tylko czy tymczasowo czy na zawsze
Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją? Co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Ja miałem następujący problem, po przekręceniu kluczyka centralny zamek działał jak należy, tzn. domykał i otwierał wszystkie zamki jednak pompka pracowała ok 20 sekund a nie tak jak wcześniej czyli ok 3 sekund. Po wyjęciu i włożeniu ponownie bezpiecznika 21 problem zniknął. Nie wiem tylko czy tymczasowo czy na zawsze
Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją? Co może być przyczyną?
Pozdrawiam