czy czeka mnie remont pomozcie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy czeka mnie remont pomozcie
witam mam problem po dluzszej jezdzie gdy silnik sie zagrzeje na wolnych obrotach zaczyna mrugac kontrolka oleju ale tylko na wolnych obrotach gdy dodam gazu przestaje jak znow przejade kilka km i silnik jest mniej zagrzany kontrolka nie siwieci.dzieje sie tylko tak w najczesciej w korkach. olej byl wymieniany miesiac temu.prosze pomozcie
damiuma
słuchaj u mnie też tak było a miałem założonego filtrona
przy kolejnej wymianie założyłem Mann i ustąpiło
przyczyna może być inna np.walnięty czujnik oleju lub też słaba wydajność pompy oleju na niskich obrotach
przy kolejnej wymianie założyłem Mann i ustąpiło
przyczyna może być inna np.walnięty czujnik oleju lub też słaba wydajność pompy oleju na niskich obrotach
Ostatnio zmieniony śr lip 18, 2007 09:55 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
to wymień filtr (tylko nie filtron) i olej, jak to nic nie da to zmień ów czujniki oleju są 2 koszt jednego ok 25zł, jak to juz nie pomoże to przeba wymienić licznik bo w nim jest odpowiedzialny układ który miga kontrolka i wydaje z siebie straszny pisk. (gdziesz na forum czytałem ze chyba jest możkiwość naprawy tego układu). ale licznik jest prościej wyminić poza tym moze przebieg sie przy okazji zmniejszy