Turbina gwiżdze na biegu jałowym [ALH]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Turbina gwiżdze na biegu jałowym [ALH]
Od niedawna jestem posiadaczem Golfa IV z motorem ALH...silnik suchy nie kopci...wszystko OK oprócz turbiny która gwiżdze na biegu jałowym...co to może znaczyć przechulane 160 tys km (przebieg autentyczny)...
i jeszcze jedno co ma znaczyć piśnięcie po przekręceniu kluczyka od stacyjki?
i jeszcze jedno co ma znaczyć piśnięcie po przekręceniu kluczyka od stacyjki?
może to nie turbo , tylko nieszczelność w dolociejanuszowczarek pisze:Od niedawna jestem posiadaczem Golfa IV z motorem ALH...silnik suchy nie kopci...wszystko OK oprócz turbiny która gwiżdze na biegu jałowym...co to może znaczyć przechulane 160 tys km (przebieg autentyczny)...
gdzie to piszczyjanuszowczarek pisze:i jeszcze jedno co ma znaczyć piśnięcie po przekręceniu kluczyka od stacyjki?
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
sprawdź dolot powietrzajanuszowczarek pisze:damcio151, tez mi sie tak wydaje że to nie turbo tylko np dzura przed katem
tu niestety nie wiem za bardzo ........ gasną wszystkie kontrolki , czy jakaś się palijanuszowczarek pisze:.przekręcasz kluczyk gaśnie wszystko i przez 1s słychać brzęczyk ...co to znaczy?
... zdrowe turbo ma nie gwizdać !!esenpe pisze:A to cos zlego ze swiszczy, to chyba dobrze, oznacza, ze jest zdrowa i laduje..
Ostatnio zmieniony sob lip 21, 2007 10:51 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie turbo gwiżdże , przy tych obrotach to nawet nie pompuje ... masz gdzieś ewidentnie nieszczelność .. może w dolocie , może w wydechuZnasz jakiś ,,domowy" sposób by sprawdzić stan turbiny........bo coś mi się wydaje że jest z nią wzystko OK choć gwiżdze przy 900 rpm ( bieg jałowy)
diagnoza dynamiczna VAGjanuszowczarek pisze:Znasz jakiś ,,domowy" sposób by sprawdzić stan turbiny
[ Dodano: Sob Lip 21, 2007 13:27 ]
ale nie masz się czym przejmować , bo na pewno masz dobre turbo