Witam wszystkich forumwiczów.
Mam problem ze skrzynią biegów. Nie mogę wrzucić wstecznego biegu. Wskakuje mi na jego miejsce pierwszy bieg. Stało się to dosyć niespodziewanie (zaparkowałem samochód i nie mogłem już wyjechać tyłem ), nic wcześniej nie zauważyłem niepokającego. Inne biegi działają poprawnie. Mam skrzynie 4 biegową (golf III 1,4 ABD).
Przejrzałem forum - czy to kwestia regulacji wybieraka? czy może coś innego.
Proszę o pomoc, być może ktoś przechodził podobny problem.
Dziekuję za pomoc.
nie wchodzi mi wsteczny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mialem podobnie w mk2 z tym ze jak mocniej wcisnolem to czasami wszedl ( tak 1 na 10), mialem zepsuta taka rnienke do ktorej wchodzil drazek, rozebralem wszystko, wyczycilem i zobaczylem pekniecie, pozniej wymienilem i dziala dobrze do dzis, nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale dojscie jest od spodu samochodu
-
- Mały gagatek
niestety zawsze wchodzi pierwszy bieg
[ Dodano: Pon Lip 23, 2007 5:25 pm ]
Rozbierałem dzisiaj osłonę drążka zmiany biegów. Po dokładnych ogledzinach zauważyłem reguację położenia dźwigni, Czy jej zle ułożenie może być przyczyną że nie wchodzi mi wsteczny?
Próbowałem ten pierścień przekrecać w każdą stronę jednak bieg dalej mi nie wchodzi.
Mogłby mnie ktoś oświecić w jaki spoób się to poprawnie reguluje?
[ Dodano: Pon Lip 23, 2007 5:25 pm ]
Rozbierałem dzisiaj osłonę drążka zmiany biegów. Po dokładnych ogledzinach zauważyłem reguację położenia dźwigni, Czy jej zle ułożenie może być przyczyną że nie wchodzi mi wsteczny?
Próbowałem ten pierścień przekrecać w każdą stronę jednak bieg dalej mi nie wchodzi.
Mogłby mnie ktoś oświecić w jaki spoób się to poprawnie reguluje?