Problem z klimą i nawiewami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

razor
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z klimą i nawiewami

Post autor: razor » sob lip 21, 2007 13:08

Witam.
Wczoraj w moim golfiku wystapił pewien problem. Gdy mam właczoną klime i nawiewy to po włączeniu świateł mijania klima i nawiewy wyłączają sie. Wygląda to tak ze jak włącze światła to mi odcina obwód gdzie mam wpiete wlączniki klimy i nawiewów. Miał juz ktos taki problem ?? Jutro czeka mnie dłuzsza trasa i przy obecnej pogodzie bez klimy bedzie problem. Klima firmy Diavia manualna. Do tej pory nie było żadnego problemu z elektryką. Jaki moze byc tego powód ?
Ostatnio zmieniony sob lip 21, 2007 13:15 przez razor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob lip 21, 2007 13:24

a bez włączonej klimy , jak zaswiecisz śwatła to nie ma problemu ? wszystko świeci tak jak powinno?

razor
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: razor » sob lip 21, 2007 13:59

Ze swiatłami nie ma problemu swiecą normalnie tak i z włączoną klimą jak i bez. problem tkwi w tym ze jak włącze swiatła to mi sie klima wylącza( swiatła swieca normalnie)

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob lip 21, 2007 14:15

troszke to dziwne , bo klima orginalna nie ma żadnego powiązania ze światłami , tak naprawde to żadna klima nie ma powiązania ze światłami , jedyne co przychodzi mi do głowy to że po włączeniu świateł razem z klimą masz duże obciążenie silnika oraz większy pobór prądu i puszcza Ci przekażnik , lub sterownik który odłącza sprzęgło kompresora , nie znam tych klim co masz , bo one są dokładane nieorginalnie , ale musi mieć jakiś przekażnik lub sterownik i prawdopodobnie to on Ci szwankuje

Awatar użytkownika
macbu
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

problem z klima?

Post autor: macbu » pn lip 23, 2007 07:56

sprawdz przekażnik nr 13 jest umiejscowiony w gnieżdzie R1. tzn. jako pierwszy albo masz fotke... Obrazek

Macbu

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”