killym pisze:1. Najbardziej to mi chodzi o przpustnice bo nie wiem czy ma to być tak zrobione zeby było widać te...otworki ?Uwydatniłem te skosy na tych przepustnicach ale nie wiem czy dobrze nie wiem jaki przeswit powinien być...Wogole bardzo Ciezko sie formuje gardziel, trzeba uważać zeby nie przetrzeć bo ja swoje 2 juz straciłem i przeerobiłem 24 na 26. Musielismy wytoczyć.Od gory otwor na 26 a na dole na 27, potem jeszcze przejscie zeby nie było rantów, polerka i jazda do gaźnika.
zrob zdjecie bo az taki wizualizowac nie potrafie
killym pisze:2. Chciałem sie spytać czy dobrze kombinuje i czy to da rade bo w temacie nie jestem, zrobiłem juz jak napisałem, czyli na chłopski rozum i to działa:D
no to jak dziala to czym sie martwisz
killym pisze:5.no ok, a podcisnienie do przyśpieszania zapłonu?
no z tamtad skac orginalnie szlo.
killym pisze:Co do benzyny to...Mam "turbodziurę" na gazniku pneumatycznym:) Po naciśnięciu gazu w trybie "podłoga":D na chwilę się dusi aby potem mielić kołami, dalej juz oczywiście ok...Moze w tym momencie go zalewa?
stawial bym ze dostaje za malo paliwa - na ile masz plywak ustawiony??
killym pisze:Na 2 przelocie mam 220 dysze powietrza jaka powinna być na 1 przelocie(starło się i nic tam nie widać, dodam ze mam dysze paliwa 120, 140 a planuje drugiego przelotu założyć 160)?
najodpowiedniejsza jest kombinacja 120/140 paliwo i 180/200 powietrze.
killym pisze:4.Nie mam elektrodyszy...Po co ona?
zeby odciac paliwo jak wylaczas zaplon zeby sie silnik sam nie nakrecal.
killym pisze:Ok chyba starczy...Na zakończenie tego troche juz przydługawego postu chciałbym KamiluW
gorąco CI podziękować, bo bez Ciebie na pewno bym tego nie dokonał...Zmieniajcie ludziska bo naprawde warto!!!
Pozdr.
nie zamaco