![satan :satan:](./images/smilies/satan.gif)
![satan :satan:](./images/smilies/satan.gif)
CHODZI O TĄ KLAPKĘ ZAMYKA SIE I OTWIERA CO JEST ZA NIĄ ODPOWIEDZIALNE "2EE"
http://images30.fotosik.pl/39/cd17bb579868af0a.jpg
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nieprawda, na zimnym ma być przymknięta, ta klapka reguluje skład mieszanki, im bardizej przymknięta tym więcej paliwa. Sprawdź czujnik temperatury (niebieski) przy wyjściu wody na chłodnice i na kolektorze, jeża i ew. sonde ale ona ma akurat mały wpływ na zimnym silnikumisiek10111 pisze:ta klapka jak ją nazywasz to jest przepustnica powietrza, na zimnym silniku musi być otwarta
Im bardziej przymknięta tym więcej paliwa ? a nie na odwrót ?????toffic pisze:Nieprawda, na zimnym ma być przymknięta, ta klapka reguluje skład mieszanki, im bardizej przymknięta tym więcej paliwa. Sprawdź czujnik temperatury (niebieski) przy wyjściu wody na chłodnice i na kolektorze, jeża i ew. sonde ale ona ma akurat mały wpływ na zimnym silnikumisiek10111 pisze:ta klapka jak ją nazywasz to jest przepustnica powietrza, na zimnym silniku musi być otwarta
To ja mam pytanie, u mnie w 2E, ktory teraz zalozylem (regenerowany niby) na zimnym silniku wlasnie trzesie cala buda i jak nie dodam mu gazu to gasnie, potem jest juz wszystko ok. I ta klapke jak otworze bardziej to chodzi normalnie... Gdzie dokladnie sa te czujniki ? I jak ewentualnie mozna to wyregulowac ?toffic pisze:Nieprawda, na zimnym ma być przymknięta, ta klapka reguluje skład mieszanki, im bardizej przymknięta tym więcej paliwa. Sprawdź czujnik temperatury (niebieski) przy wyjściu wody na chłodnice i na kolektorze, jeża i ew. sonde ale ona ma akurat mały wpływ na zimnym silnikumisiek10111 pisze:ta klapka jak ją nazywasz to jest przepustnica powietrza, na zimnym silniku musi być otwarta
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 54 gości