gdzie dalej szukac usterki !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gdzie dalej szukac usterki !!!
witam wiem ze to juz bylo przerabiane ale moze komus bedzie sie chcialo cos napisac na ten temat a o to chodzi
mam golfa diesla i na wskazniku na desce rozdzielczej temp. silnika wychyla sie na maxa!!! ale czujnik temp. plynu wymieniony termostat sprawny wentylator tez bo zalancza mi sie (ale nie zawszwe ) przewody cieple na dole i na gorze a wskaznik pokazuje maxa co to moze byc bo juz nie wiem pomozcie !!!!!!
mam golfa diesla i na wskazniku na desce rozdzielczej temp. silnika wychyla sie na maxa!!! ale czujnik temp. plynu wymieniony termostat sprawny wentylator tez bo zalancza mi sie (ale nie zawszwe ) przewody cieple na dole i na gorze a wskaznik pokazuje maxa co to moze byc bo juz nie wiem pomozcie !!!!!!
- Sebo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Raczej to nie pasek. Musiałby być bardzo luźny no i chyba piszczeć. Chyba że jest zapaprany olejem. Nie wiem który czujnik odpowiada za wskazania na tablicy(ja mam 2 na wężu wychodzącym z bloku i podejrzewam, że to któryś z nich. Są jeszcze przy chłodnicy)
Co do pompy to odkręć korek od zb. wyrównawczego na pracującym silniku(tylko sie nie poparz) i zobacz czy jest strumień płynu z tego cieńkiego przewodu od chłodnicy do zbiorniczka. Po dodaniu gazu powinno lepiej wypływać. Jeśli nie ma strumienia lub jest słabiutki znaczy,że pompa nie działa jak powinna.
Pozdr.
Co do pompy to odkręć korek od zb. wyrównawczego na pracującym silniku(tylko sie nie poparz) i zobacz czy jest strumień płynu z tego cieńkiego przewodu od chłodnicy do zbiorniczka. Po dodaniu gazu powinno lepiej wypływać. Jeśli nie ma strumienia lub jest słabiutki znaczy,że pompa nie działa jak powinna.
Pozdr.
www.vwgolf-slask.info
Wymieniłeś na pewno na taki sam typ (kolor)?
A spróbuj zamienić przewody tych czujników, może są pomylone.
I jeszcze jedno- możesz mieć przerwę w obwodzie czujnik-wskaźnik, to najbardziej prawdopodobne, objawy się zgadzają.
V.
A spróbuj zamienić przewody tych czujników, może są pomylone.
I jeszcze jedno- możesz mieć przerwę w obwodzie czujnik-wskaźnik, to najbardziej prawdopodobne, objawy się zgadzają.
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
Wówczas wskaźnik paliwa też by robil jaja...mat-olsztyn pisze:Przyczyny tej usterki możesz jeszcze szukać w samym stabilizatorze napięcia (tak jest w benzynie) który znajduje się z tyłu na licznku. Jeżeli jest walniety -wskaźnki szaleją...........
Pozdrówka
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
panowie wymienilem termostat na nowy ktory otwiera sie juz przy 87 stopniach wentylator sprawny czujnik ten od wskaznika na desce wymieniony jak silnik chodzi to z wezyka wyrownawczego leci strumyczek chociaz jak sie silnik nagrzeje to ten strumyk przerywa i jest nie reguralny kolor plynu chlodniczego jest w normie a na desce rozdzielczej nadal wskazowka na maxa (prawie) wiec
co to moze byc
co to moze byc