Tominator pisze:Ja dzisiaj montowałem turbo od AWX, jak sie okazało je st do dupy
Tominator pisze:Jutro odsyłam turbo spowrotem do AKrambola i czekam na nowe
no to miałeś pecha... czasem hybryda nie wychodzi...
jeżeli wyła nawet na postoju to coś było nie halo...zalałeś ją olejem ? - ja przed uruchomieniem wciskam tam ze 3 strzykawi oleju...
a jutro jade do ASO VW Zasada na oględziny spalonej centralki IMMO i niekomunikującego się sterownika ECU - na życzenie TU WARTA - ciekaw jestem co powie pan Rzeczoznawca / Likwidator ?
ja przestudiowałem sobie szczegółowe warunki ubezpieczenia AC:
W zakresie ochrony ubezpieczeniowej w 2 pkcie mam napisane:
"2. powodzi, zatopienia, huraganu lub
działania innych sił przyrody"
w pkcie piątym jest:
"5. działania czynnika termicznego działającego z zewnątrz pojazdu. lub którego działanie wywołane zostało przez
impuls zewnętrzny"
jeżeli uderzenie pioruna nie podchodzi pod żaden z tych 2 punktów to nie wiem jak można się z tego wykręcić ?
teraz co do samego CB
jest to wyposażenie dodatkowe ale nie fabryczne
"Warta ubezpiecza pojazdy wraz z ich wyposażeniem, tj, sprzętem i urządzeniami służącymi do utrzymywania i używania pojazdu zgodnie z jego przeznaczeniem, a także służącymi
bezpieczeństwu jazdy oraz zabezpieczeniu pojazdu
przed kradzieżą"
IMMO jest montowane fabrycznie...
CB służy bezpieczeństwu jazdy czy montuje sie dla szpanu ?
dodatkowo Warta ma mi pokryć koszty dodatkowe:
"wynikłe z zastosowania środków w celu zapobieżenia zwiększania szkody"
ja w tym rozumiem koszt przyjazdu serwisu który zdiagnozował auto, wymienił IMMO i wsadził zastępczy sterownik ECU"
gdyby w ECU coś się poknociło to szkody mogłyby być większe? czyżnt ?
dodam jeszcze że sterowniki IMMO, poduszek, itd wg regulaminu nie tracą swej rynkowej wartości
co wiecej na sterownik silnika na 100% nie ma zamienników na rynku, a cena nowego w ASO to 5300 PLN !!
Kwota ubezpieczenie mojego AC to 12 000 PLN - wkład własny chyba 15%