Kolejność prac przy wymianie zacisków hamulce tarczowe tył

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lenek5
Mały gagatek
Mały gagatek

Kolejność prac przy wymianie zacisków hamulce tarczowe tył

Post autor: lenek5 » pt sie 03, 2007 21:15

Mam problem wymieniłem zacis z tyłu tarczowy hamulec , wydaje sie linka zakrutka, poluzowana do końca .Ciężko było ją wsadzić wkręciłem tłoczek do końca założyłem linkę z wielkimi mękami .,lecz nieodbija wogóle mimo że linka poluzowana .PROSZĘ O POMOC i KOLEJNOŚĆ WYKONYWANIA PRAC PRZY MĄTAŻU ZACISKU RECZNEGO :blush: ???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sie 03, 2007 21:19

A czy przed założeniem sprawdziłeś w ogóle ten zacisk? Bo ta dźwignia do której jest linka zaczepiona może być zatarta, jej ośka łatwo rdzewieje. Jak zdejmiesz linkę to dźwignia odbija czy nie?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

lenek5
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lenek5 » pt sie 03, 2007 22:15

Tak dzwignia odbija zacisk dział ale po założeniu linki jest naćągnięta i nieodbija .Sprawdzałem przed założeniem zacisk sprawny.Proszę o pomoc??? Może jakiś link ?, Proszę o Kolejność montażu zacisku czy najpierw odpowietrzyć czy najpierw założyć linkę POMOCY

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sie 03, 2007 22:24

lenek5 pisze:Proszę o Kolejność montażu zacisku czy najpierw odpowietrzyć czy najpierw założyć linkę POMOCY
Kolejność niema żadnego znaczenia. Jak zacisk sprawny a dźwignia po założeniu linki nie odbija to linka jest za krótka lub zatarta i niema innej opcji. Chyba założyłeś linkę jak należy? Weszła w to gniazdo w odłodze tak głęboko jak powinna? Nie masz linkiod bębnów zamiast od tarcz?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

lenek5
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lenek5 » pt sie 03, 2007 23:23

linka działa rozruszałem ją mogła się skrucić ? :foch:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”