Regeneracja recznego, tarcze tyl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regeneracja recznego, tarcze tyl
Witam mam problem z recznym z zaciskami jeden nieodbija a drugi po zaćągnięću nietrzyma Wlewałem cuda WD nafta ,rozruszałem i dalej tosamo.Czy można rozebrać machanizm recznego tarczowe?? I jak zregenerować i gdzie dostać części.? I czy zaciski zwykłe można wymienić na lukasa czy będom pasować.? Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2007 17:38 przez lenek5, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Kpl. naprawczy kupisz w każdym szanującym się sklepie motoryzacyjnym. Musisz tylko podać śr. tłoczka. jest tam wszysyko do zacisku(oprucz tłoczka). Rozbierz całość wymień elementy, zluzuj linki ręcznego, odpowietrz układ, wyreguluj linki recznego. Jak linki są sprawne, to musi być dobrze. Pozdrawiam, i powodzenia w naprawie.
michal0604
-
- Użytkownik
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie odbija wam dzwigienka ręcznego w zacisku. Nozny hamule moze dzialc sobie super sprawnie a jak tylko zaciagniesz reczny to nie obija zacisk i hamuje koło. Winą jest zatarta/zabadźgana dźwigienka recznego w zacisku. Trzeba zacisk wyjac rozebrac po wyjęciu tłoczka ropinajac pierścien seegera w jego wnętrzu. Zestaw autofern zawiera potrzebne elmenty gumowe do regeneracji. Aczkolwiek bywa ze dzwigienka jest skorodowna i juz na tyle "zjedzona" , ze jest zbyt cienka i po zamontowaniu nowcch simeringów zacisk zaczyna cieknąć. Odbijanie dzwigienki ręcznego jest powodowane przez sprezynę ale ona raczej nie ma prawa sie zepsuć . jesli nie odbija to przez zatarcie dzwigienki tylko i wyłącznie no albo ewentualnie linka w pancerzu sie zaciera no ale to chyba oczywiste.
Re: Regeneracja recznego, tarcze tyl
kup zestaw naprawczy zaciski rozbierasz na czynniki pierwsze skladasz z nowymi czesciami na paste i powinno byc git daj troszke wiecej pasty w oslone tłoka a naprawa tylko jednego zacisku to jest dobra ale jak auto oddajesz do ludzi
Ostatnio zmieniony ndz paź 07, 2007 10:54 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.