Kolejność prac przy wymianie zacisków hamulce tarczowe tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kolejność prac przy wymianie zacisków hamulce tarczowe tył
Mam problem wymieniłem zacis z tyłu tarczowy hamulec , wydaje sie linka zakrutka, poluzowana do końca .Ciężko było ją wsadzić wkręciłem tłoczek do końca założyłem linkę z wielkimi mękami .,lecz nieodbija wogóle mimo że linka poluzowana .PROSZĘ O POMOC i KOLEJNOŚĆ WYKONYWANIA PRAC PRZY MĄTAŻU ZACISKU RECZNEGO ???
- Paweł Marek
- V.I.P.
A czy przed założeniem sprawdziłeś w ogóle ten zacisk? Bo ta dźwignia do której jest linka zaczepiona może być zatarta, jej ośka łatwo rdzewieje. Jak zdejmiesz linkę to dźwignia odbija czy nie?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kolejność niema żadnego znaczenia. Jak zacisk sprawny a dźwignia po założeniu linki nie odbija to linka jest za krótka lub zatarta i niema innej opcji. Chyba założyłeś linkę jak należy? Weszła w to gniazdo w odłodze tak głęboko jak powinna? Nie masz linkiod bębnów zamiast od tarcz?lenek5 pisze:Proszę o Kolejność montażu zacisku czy najpierw odpowietrzyć czy najpierw założyć linkę POMOCY
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.