Pioneer 2920MP, jakie glosniki ?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

miszczus
Nowicjusz
Nowicjusz

Pioneer 2920MP, jakie glosniki ?

Post autor: miszczus » ndz sie 12, 2007 21:01

Witajcie ,

Chce sobie kupic radyjko pioneer DEH-2920MP do swojego Golfa III. Obecnie posiadam orginalne rafio vw aplha i org. papierowe głośniki.

Co sadzicie o tym radiu ?? jakie głosniki mozecie polecic na podszybie ?. Chcialbym wymienic te papierowe na cos lepszego. Zauwazylem ze od strony kierowcy jest wiekszy glosnik a od strony pasazera mniejszy. Tak to jest rzeczywiscie ? - oczywiscie nie rozbieralem zeby to sprawdzać...Interesuja mnie glosniki w okolicach 80-100 zł.

Na allegro znalazlem jakies REGENT RC100G za kwote 50 zł. Mozecie wyrazic opinie na temat tych glosnikow ????

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz sie 12, 2007 21:21

Jeśli chcesz posłuchać muzyki w aucie ,polecam http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787 i zapomnij o 10cm głosnikach w kokpicie ,bo nadają się one tylko do słuchania wiadomości w radiu ,nawet jeśli dałbyś za nie 150zł . Tu masz coś o tanich radiach
http://rapidshare.com/files/48549934/20 ... 4.pdf.html

i u nas http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113580
Ostatnio zmieniony ndz sie 12, 2007 21:21 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.

miszczus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: miszczus » ndz sie 12, 2007 21:38

Powala.. to jakie wedlug ciebie powinny byc glosniku na podszybiu ??? .. narazie chce wymienic te. Moze w przyszlym msc, dodam sobie jakis tyl... Uwazam ze lepsze glosniki z przodu , niz syf z przodu i cos dobrego z tylu....

Czytalem FAQ i inne takie i takie mi sie nasuneły wnioski :)

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz sie 12, 2007 22:14

Hmmmm dziwne ,bo mi po FAQ nasuwają się inne wnioski :-) .

Mianowicie dajesz do przodu system odseparowany (165mm w drzwi ,a tweeter ewentualnie możesz wsadzić w miejsce tej "10" na kokpicie>idealnie byloby go dać w słupki ale wiadomo ma byc tanio ,więc odpada).Jak to zrobić masz w FAQ. Kupowanie 10cm głośnika ,to strata kasy ,bo i tak nie "zagra" . O tylnych głosnikach całkiem zapomnij tzn. o głośnikach na półce (drzwiach tylnich) ,a tylko ładujesz suba do bagażnika i CA gotowe (oczywiście wzmacniacz też musi być przynajmniej do suba ).

Na allegro był ostatnio system Phase 10cm + tweetery i zwrotka (199zl) i uwierz mi gdybyś nawet zamontował je u siebie ,a kolega zamontowałby np. Phonocary Y+ jedwabny Philips (system)(120zł) na dystansie i w zrobionych drzwiach > cenowo podobnie by to wyszło< ,to szczęka by ci opadła jaka może być różnica .......oczywiście na korzyść systemu 165mm> całkiem inna bajka .

Ale ................to twoja kasa i twoje auto !

miszczus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: miszczus » ndz sie 12, 2007 22:30

no i o taka podpowiedz mi chodzilo :)

swoja droga to w moim mk3 nie ma mozliwosci zalozenia glosnikow w przednich drzwiach. Musialbym to jakas wyciac? albo inaczej cos kombinowac.. dlatego zaczolem gadke o zmienia glosnikow na podszybiu.

Swoja droga to chyba dziwne ze w tylnych drzwiach jest mozliwosc zalozenia glownikow ( co wiem ze jest debilne ) a w przednich nie ma?....

[ Dodano: 17 Sie 2007 22:28 ]
jakie jest rozsadne rozmieszczenie glosnikow jesli w drzwiach z przodu nie mam mozliwosci zalozenia glosnikow ?... nie zostalo ono przewidziane niestety.

Mozecie podac jakies propozycje ????

dzieki z gory :)
Ostatnio zmieniony pt sie 17, 2007 22:27 przez miszczus, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”