[POLO] Mrugająca kontrolka świec żarowych podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam
mnie dzisiaj tez mryganie kontrolki świec żarowych dopadlo...
stalem na przejezdzie kolejowym nie wylaczalem silnika i po jakichs 5 minutach nagle zaczela mrygac ta kontrolka. Mialem zaciagneity ręczny, swiatla właczone, po chwili nadusilem hamulec nożny i przestalo mrygac...
rozumiem ze moze to byc ten czujnik hamulca, ile to moze kosztowac?
mnie dzisiaj tez mryganie kontrolki świec żarowych dopadlo...
stalem na przejezdzie kolejowym nie wylaczalem silnika i po jakichs 5 minutach nagle zaczela mrygac ta kontrolka. Mialem zaciagneity ręczny, swiatla właczone, po chwili nadusilem hamulec nożny i przestalo mrygac...
rozumiem ze moze to byc ten czujnik hamulca, ile to moze kosztowac?
moj Golfik: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=48224&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no ok ale mi tez mruga!!mr_simon pisze:Przyczyną tego mrugania kontrolki świec żarowych jest czujnik hamulca, wymienić i po sprawie.
Tylko ze mruga jak naciskam hamulec albo mruga jak mam włączone światła !!
jak wyłącze to nie mruga chyba ze nacisne pedła hamulca
i zdarza mi sie to spodradycznie.....
orginał w ASO około 40 zł z poprawianą konstrukcją i wymiana 5 minutbugz pisze:moze to byc ten czujnik hamulca, ile to moze kosztowac?
pozdro
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Przy pedale hamulca są dwa czujniki najprawdopodobniej jeden się przebrudził. Jeden daje sygnał na światła stopu a drugi do kompa. Chodzi opczywiści o ten drugi który jest znacznie mniejszy o d tego pierwszego. Ściągnijcie obudowe pod kiera i wymontujcie czujnik. Rozbierzcie go na cześci i go dokładnie wyczyszcie np. denaturatem. Następnie złóżcie do kupy i GRA GITARA
Na 100% zniknie mruganie kontrolki świecy. Też takie cos miałem. Ten drugi czujnik co podaje sygnał do kompa kosztuje drożej i trzeba go zamawiać bo na sklepach brak tylko serwis.
Jak pomogłem to plusik
Na 100% zniknie mruganie kontrolki świecy. Też takie cos miałem. Ten drugi czujnik co podaje sygnał do kompa kosztuje drożej i trzeba go zamawiać bo na sklepach brak tylko serwis.
Jak pomogłem to plusik
-=KaraseK=-
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a gdzie ten komp w Mk2 ?? bo u mnie na 00 go nie maKaraseK pisze:a drugi do kompa.
obuowe po kieerą to masz na myśli odkręcić to podd tapicerką co tam jest ten schowek z ksiązką i tam przy peddale hamulca w górze poszukać tego czujnika właściwego ???
Dziś mnie to mruganie wqrwiło !!!
Jade sobie i jest ok za chwile zaczyna sie żarzyć !!! a po chwili juz bardziej intensywanie !
Włączyłem nawiew to juz SIE ŚWIECI wyłączyłem nawiew znowu żarzy sie głupia piz...
Włączam kierunek to tez bardziej intensywanie !!
Wyłączyłem silnik w czasie jazdy tzn dałem na luz i zgasiłem auto poprostu
Zapaliłem i problem ustał !!
czy to aby napewno ten czujnik przy pedale hamulca ???
To_mas, przecież to nie tyczy się Twojego auta
Ty masz na 100 % gdzieś zwarcie
czujnik hamulca nie jest podłączony u Ciebie z ECU , bo przecież nie masz ECU
weź w końcu ten miernik załatw i szukaj przyczyny w instalacji elektrycznej
Ty masz na 100 % gdzieś zwarcie
czujnik hamulca nie jest podłączony u Ciebie z ECU , bo przecież nie masz ECU
weź w końcu ten miernik załatw i szukaj przyczyny w instalacji elektrycznej
Ostatnio zmieniony pt sie 17, 2007 22:29 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
To_mas, nie wiem gdzie to może być ... może w kablach , może w skrzynce bezpieczników , tu trzeba szukać miernikiem tak jak mówię ..... włączasz w mierniku sprawdzanie diody i heja po wszystkich kablach. jeden z przewodów od miernika do kabla od kontroli świec , a drugi po kolei do tych gdzie Ci zwiera , czyli hamulec , wycieraczki itd. możliwe , że wiązka się nadpalił i kable stykają ze sobą
takie moje zdanie .
takie moje zdanie .
Ostatnio zmieniony sob sie 18, 2007 09:38 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.