janu5z pisze:Sabre21, nie wiem gdzie kolega enjoy, zakupił autoczy z komisu przy ASO lub z rąk prywatnych lub od handlarza z Polski czy z komisu sprzedającego samochody poza rynek niemiecki i jeśli była to ostatnia pozycja to nie można przejechać się takim autem bo jest ono już wymeldowane z Deutschand.
a wiec to jest tak.. auto bylo kupowane z rak prywatnych, a sprowadzal je znajomy ktory sie tym zajmuje na codzien. Stwierdzil ze autko nieco slabiej idzie, ale byc moze to bedzie wina filtra paliwa. Mysle ze to tez mozliwe, ale chyba nie odczulo by sie tego az tak bardzo.. czy tak??
Sabre21 pisze:to co ze drobiazgi ale ja napewno by takiego samochodu nie kupil ktory nie chce jechac i jeszcze cos zaje...... piszczy pod maska dobrze mowie czy nie
moze zmienilbys zdanie gdybys to autko widzial. wnetrze w stanie idealnym, jak nowka, 140 tys przejechane.. od 1 wlasciciela.. a co najwazniejsze, zaplacilem za niego 19 tys.. teraz jeszcze oplaty. Za taka cene tak utrzymany samochod jest BAARDZO trudno lapnac, a poza tymi problemami z dynamika i wspomaganiem (co moze byc powodem wlasnie zbyt malej ilosci plynu w ukladzie) nic sie nie dzieje.. autkiem jezdzi sie pieknie, nic nie stuka, nie puka, cichutko w srodku, pod maska i pokrywa silnika suchutko, zadnych wyciekow.. wedlug mnie udany zakup, ale wiadomo, zawsze trzeba sie liczyc z dodatkowymi kosztami ..szczegolnie przy kupnie uzywanego samochodu.
Obecnie odsylam tablice do wlasciciela zeby mogl wyrejestrowac samochod wiec poruszanie sie nim poki co nie bedzie mozliwe, takze vag poczeka niestety:/ ale kiedy tylko go zarejestuje udam sie na taka diagnostyke. A tak w ogole, mozecie mi poradzic dobrego diagnoste w okolicach Katowic, Tychow?? pozdrawiam i dzieki za pomoc