Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć jaka może być tego przyczyna to będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Dla jasności jest to 1,6 PN MK2 na gazniku Pierburga ale to wszyscy wiedza

Pozdrawiam
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czyli silnik ma olbrzymie przedmuchy. Pewnie pierścienie na tłokach nie trzymają. Zmierz stopień sprężania. Chyba że coś potężnie spartolone z tą głowicą,nie bardzo wiem co, wyobrażam sobie przedmuch z cylindra do kanału olejowego przez wadliwą uszczelkę pod głowicą lub coś wtym stylu.Memmo pisze:mianowicie wywala mi olej z odmy
pierwsze pytanie sam robiłeś remont czy ktoś ci to zrobił jeśli wymieniłeś pierścienie i założyłeś na stare tłoki -tak sądzę :to trzeba bardzo dokładnie przed założeniem nowych pierscieni wyczyścić rowki w tłokach widocznie pierścienie nie pracują i dlatego masz takie duze przedmuchy do skrzyni korbowej, lub też mogłeś założyć pierścienie odwrotnie jednak byłyby wtedy mniejsze przedmuchy ale byłyby, lub zrobiłeś za duże luzy na pierścieniach.Memmo pisze:Witam mam taki mały problem.Zrobiłem remont silnika,wymienione zostały popychacze ,zawory wszystkie uszczelki,splanowana głowica ogólnie remont górnej cześci silnika.Po zmontowaniu wszystkiego i dopaleniu silnika jednak coś jest nie tak,a mianowicie wywala mi olej z odmy do gaźnika przez co auto zupełnie nie ma mocy no i przy okazji zalało mi cały filtr powietrza i gaźnik. Zdemontowałem pokrywę zaworów i przeczyściłem kratkę od odmy z nagaru bo znajomy mi powiedział że to może być spowodowane właśnie tym ze jest ona zapchana.Zmontowałem ponownie i nadal jest tak samo jak było.
Jeśli ktoś potrafi mi powiedzieć jaka może być tego przyczyna to będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Dla jasności jest to 1,6 PN MK2 na gazniku Pierburga ale to wszyscy wiedza
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 70 gości