SWAP- info co bendzie potrzebne i jaki silnik można wsadzić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
SWAP- info co bendzie potrzebne i jaki silnik można wsadzić
Witam Chciałem się dowiedzieć jakie silniki można włożyć do Golfa MK2 1.6D 84rok bez problemów dużych? Bo dostałem tą fure od dziadka i chciałem dać jej kopa naizłego.
a tu zdjęcie mojego silnika
A i czy było by trudno wsadzić silnik 2.0 16V DOHC lub 8V? bo to są super silniki
i co było by mi potrzebne żeby działał.
a tu zdjęcie mojego silnika
A i czy było by trudno wsadzić silnik 2.0 16V DOHC lub 8V? bo to są super silniki
i co było by mi potrzebne żeby działał.
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 23:08 przez BazaMKII, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wsadzic mozesz praktycznie kazdy silnik ,od 8v po 2.8 vr.co ci bedzie potrzebne- najlepiej kompletny motor .z instalacja,komputerem,niezapominajac o pompie paliwa pod zbiornik.jesli jestes troche kumaty to poradzisz sobie ze swapem,i zawsze mozesz pytac na forum,od tego ono jest. zycze powodzenia.
pozdr
pozdr
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3295698
zbij z 500zł i masz dobrego dawcę , czyli i kompletny silnik (TDI) i tapicerkę itd
zbij z 500zł i masz dobrego dawcę , czyli i kompletny silnik (TDI) i tapicerkę itd
stary lepiej diesla wstaw.. takie 1.9TDI z GT 110KM to juz ładnie pozamiata tym golfikiem... jak go podkręcisz potem to na spokojnie doleci do 130-140 kucy wiec to juz bedzie nieźle. Niewiem jakie masz pojęcie o motoryzacji ale zapytam: czy chcesz wstawić sam silnik i jezdzic czy planujesz tez zmiane ukłądu hamulcowego i innych?
PS: do benzyniaków bedziesz musiał w dieslu położyć instalke elektryczną i tak jak wyzej napisano pompe w zbiornik i wiele innych modyfikacji. Wiec pzremyśl to TDI
PS: do benzyniaków bedziesz musiał w dieslu położyć instalke elektryczną i tak jak wyzej napisano pompe w zbiornik i wiele innych modyfikacji. Wiec pzremyśl to TDI
Bendzie mi pomagał kumpel ktory robi w warsztacie.Cosar 33GT pisze: Niewiem jakie masz pojęcie o motoryzacji ale zapytam: czy chcesz wstawić sam silnik i jezdzic czy planujesz tez zmiane ukłądu hamulcowego i innych?
Oczywiście zamiezam zmienić hamulce z tyl. na tarczowe i sprzodu na wentylowane i wieksze. tagrze klatke chyba tez wstawie, zawiaski regulowane i utwardzone i wiele innych modów.