Zdjecie bebna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zdjecie bebna
Witam.
Ostatnio kupilem sprowadzane Lupo 1,7 sdi '99. Jedna z usterek samochodu jest piszczacy beben z tylu. Podejrzewam ze sa to cylinderki. Ale tu sie pojawil problem, bo najwyrazniej beben nie byl zdejmowany od nowosci i jest tak zapieczony ze nie moge go zdjac (albo robie cos zle). Po zdjeciu kola i odkreceniu jednej mocujacej srubki nijak nie wiem co dalej zrobic. Opukiwalem mlotkiem i tylko leci syf ze srodka . Zejsc nie chce. Jak macie jakies pomysly to prosilbym o rade.
Pozdrawiam Tomek
Ostatnio kupilem sprowadzane Lupo 1,7 sdi '99. Jedna z usterek samochodu jest piszczacy beben z tylu. Podejrzewam ze sa to cylinderki. Ale tu sie pojawil problem, bo najwyrazniej beben nie byl zdejmowany od nowosci i jest tak zapieczony ze nie moge go zdjac (albo robie cos zle). Po zdjeciu kola i odkreceniu jednej mocujacej srubki nijak nie wiem co dalej zrobic. Opukiwalem mlotkiem i tylko leci syf ze srodka . Zejsc nie chce. Jak macie jakies pomysly to prosilbym o rade.
Pozdrawiam Tomek
-
- Nowicjusz
ostatnio miałem ten sam problem. Nie napieprzaj mlotkiem bo i tak nie zejdze!! U mnie (pewnie w innych autach jest podobnie) nalerzy cofnąć szczęki. Na moim przykładzie : wsadziłem śrubokręt w dziurę po śrubie do koła i musiałem wypchnąć do góry zapadkę (nie znam fachowej nazwy) wtedy szczęki sie cofnęły i bez problemu bęben zszedł. Spróbuj coś takiego!!! wsadź śrubokręt do dzury gdzes na dole po prawej stronie i obracaj bębnem w lewo (tak aby śrubokręt poruszał się do góry az wyczujesz jakiś opór i wtedy śrubokręt naciskasz do dołu robiąc dzwignię.
pozdr
pozdr
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dobrze pisze dac mu vodkiSebastian_9876 pisze:ostatnio miałem ten sam problem. Nie napieprzaj mlotkiem bo i tak nie zejdze!! U mnie (pewnie w innych autach jest podobnie) nalerzy cofnąć szczęki. Na moim przykładzie : wsadziłem śrubokręt w dziurę po śrubie do koła i musiałem wypchnąć do góry zapadkę (nie znam fachowej nazwy) wtedy szczęki sie cofnęły i bez problemu bęben zszedł. Spróbuj coś takiego!!! wsadź śrubokręt do dzury gdzes na dole po prawej stronie i obracaj bębnem w lewo (tak aby śrubokręt poruszał się do góry az wyczujesz jakiś opór i wtedy śrubokręt naciskasz do dołu robiąc dzwignię.
pozdr