problem z ruszaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jarco
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z ruszaniem

Post autor: jarco » wt wrz 04, 2007 19:08

witam, :grin:

mam taki problem z moim gofrem.po odpaleniu samochodu wrzucam jedynke i ruszam.czasami jednak samochod nie ma sily ruszyc.popuszczam sprzeglo i dodaje gazu i znow to samo.pare razy samochod zgasl.prawdopodobnie silnik byl przeciazony.na razie stwierdzilem to przy skreconych kolach.czytalem troche o skrzyni biegow i mech. roznicowym.niestety z moja wiedza nie jestem w stanie powiedziec co sie dzieje.dodam, ze po drugim odpaleniu juz jest ok.w obu przypadkach obroty jalowe sa w porzadku.

innym problemem jest trzaskanie podczas ruszania.dzwiek,jakby ktos z karabinu maszynowego serie poslal :grin: .kola na wprost.jesli dodam za duzo gazu,cos trzaska mi w okolicy galki zmiany biegow,czasem z tylu.dzieje sie to takze podczas przejezdzania po nierownosciach typu tory tramwajowe/kolejowe.przy ostrym dodawaniu gazu tez.co to moze byc? skrzynia,przeguby czy inne ustrojstwo?jesli chodzi o trzaskanie z tylu to nie ma tam za duzo urzadzen.przyszedl mi na mysli regulator sily hamowania.nic oczywiecie nie sugeruje :smoke: .

prosze o pomoc.wszelkie sugestie beda przydatne.

pzdr
Jarek :helm:
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 19:09 przez jarco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spec
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: spec » wt wrz 04, 2007 19:56

Jeżeli trzaskanie słychać podczas skręcania i dodawania gazu to przeguby...

[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].

jarco
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarco » wt wrz 04, 2007 21:02

Jeżeli trzaskanie słychać podczas skręcania i dodawania gazu to przeguby...
jak sprawdzic zeby miec pewność?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”