walki rozrzadu pf a rp
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
walki rozrzadu pf a rp
witam, ma pytanie jaka jest roznica w budowie krzywek w tych dwoch walkach ?
otoz musialem wrzucic walek od rp, z tego co pomierzylem to napewno jest grubszy od tego z pf,ale jak sie ma roznica w krzywkach ?? bo w jezdzie jakiejs specjalnej roznicy nie odczulem i teraz nie wiem czy kupowac walek do pf czy zostawic z rp
otoz musialem wrzucic walek od rp, z tego co pomierzylem to napewno jest grubszy od tego z pf,ale jak sie ma roznica w krzywkach ?? bo w jezdzie jakiejs specjalnej roznicy nie odczulem i teraz nie wiem czy kupowac walek do pf czy zostawic z rp
z tego co pamietam jest kilka stopni roznicy, a wznios to nie pamietam.
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
- robal264
- Kontakt:
GTO a czy mozna stwierdzic ze na walku od pf bedzie jezdzil jakos lepiej, jak w/w to ja tam nie widze zbytniej roznicy?
mam jeszcze jedno pytanie: co to za skrzynia o oznaczeniu ADC ( ewentualnie ADO ) ale chyba to pierwsze,zaj... krotka jest, juz mnie wkurza powoli i bede musial swoja od rp wrzucic jak tak dalej pojdzie
mam jeszcze jedno pytanie: co to za skrzynia o oznaczeniu ADC ( ewentualnie ADO ) ale chyba to pierwsze,zaj... krotka jest, juz mnie wkurza powoli i bede musial swoja od rp wrzucic jak tak dalej pojdzie
- robal264
- Kontakt:
ok dzieki za pomoc chlapaki
a tak z innej beczki : to jaki walek wrzucic aby poprawic osiagi jezeli zmienie skrzynie na 4s ?
a tak z innej beczki : to jaki walek wrzucic aby poprawic osiagi jezeli zmienie skrzynie na 4s ?
Ostatnio zmieniony sob wrz 08, 2007 13:21 przez robal264, łącznie zmieniany 1 raz.
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
robal264, ja mam u siebie silnik RP z wałkiem od ADY(2.0) z gaxnikiem od borerwicza, odpowiednio podkreconym
no i taki zestawik sprzegniety jest ze skrzynia 4t czyli takie same przełozenia jak w 4s.
powiem Ci że ta skrzynia jest całkierm fajna bo 5-ty bieg wrzucam dopiero przy 140-160km/h, ale do jazdy miejskiej średnio mi sie podoba. Bardziej bym wolał skrzynie o krótkich przełozeniach.
aha, poz mianie wałka na ten z ADY zauwazyłem zmiane momentu obrotowego, lepiej ciągnie od niskich partii obrotów.
pozdrawiam
no i taki zestawik sprzegniety jest ze skrzynia 4t czyli takie same przełozenia jak w 4s.
powiem Ci że ta skrzynia jest całkierm fajna bo 5-ty bieg wrzucam dopiero przy 140-160km/h, ale do jazdy miejskiej średnio mi sie podoba. Bardziej bym wolał skrzynie o krótkich przełozeniach.
aha, poz mianie wałka na ten z ADY zauwazyłem zmiane momentu obrotowego, lepiej ciągnie od niskich partii obrotów.
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
RP;
otwarcie zaworu ssącego-2 stopnie po ZZ
zamknięcie zaworu ssącego-38 stopni po ZW
otwarcie zaworu wydechowego-40 stopni przed ZW
zamknięcie zaworu wydechowego-4 stopnie przed ZZ
EV, GZ, RD, RG, PB, PF;
otwarcie zaworu ssącego-3 stopnie po ZZ
zamknięcie zaworu ssącego-43 stopni po ZW
otwarcie zaworu wydechowego-37 stopni przed ZW