Rozrząd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
moim zdaniem paski bosch wcale nie sa takie dobre, przynajmniej z doswiadczenia jak jezdzilem poldkiem to klinowy szybko sie wyciagal w porownaniu do innych marek. Rozrzadu (klinowe zreszta tez) kupilem Contitech (Continental) napinacz Ruville (w kilku miejscach slyszalem ze to to samo co SKF - robi je jedna fabryka i sprzedaje kilku firmom. Za komplet dwoch paskow klinowych, rozrzadu i napinacz zaplacilem jakies 110zl w Auto Top w Lodzi przy ul Traktorowej, za wymiane tez 110zl w Feu Vert przy Pilsudskiego. Ale chyba troche zaplon mi kiepsko ustawili bo wiecej mi zaczal palic..
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
rolka + pasek + uszczelak pokrywy zaworów to jakieś 110zł, no minimuym 100 za samą rolke 50-60.Q.bak pisze:Cockney --> dzięki że podałeś cenę bo widze że zaoszczędziłem 130 zł:) Też mi ostatnio pasek strzelił i płaciłem ok 70zł za części (robocizna moja :]) wbrew pozorom nie jest to takie skomplikowane i czasochłonne.
Mk3 GTI 16V ABF
gates za 29 pln ?? to ciekawe bo jakos nie chcemi sie w to wierzych chyba ze jest tam napisane made in poland:p
to calkiem mozliwe
z tego co mi mechanik zmienial ostatnio rozrzad to zaplacilem za rolke 69 pasek Gates 75 i robocizna 80
a ten mechanik to moj znajomy wiec nie zdzieral ze mnie za mocno i zrobil mi cacy i nawet cos tam poprawial i powiedzial ze nie ma cudow zeby pasek Gates kosztowal w takiej cenie
to calkiem mozliwe
z tego co mi mechanik zmienial ostatnio rozrzad to zaplacilem za rolke 69 pasek Gates 75 i robocizna 80
a ten mechanik to moj znajomy wiec nie zdzieral ze mnie za mocno i zrobil mi cacy i nawet cos tam poprawial i powiedzial ze nie ma cudow zeby pasek Gates kosztowal w takiej cenie
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
tu jest pomyłka, bo od kiedy 10 +29 + 42 daje 71zł:)Q.bak pisze:uszczelka pokrywy - 10 zł
pasek Gates - 29zł
napinacz (nie pamiętam firmy, jakiś niemiecki, INA czy jakoś tak)- 42zł
co razem daje 71 zł i nie kupowałem tego w żadnej hutrowni tylko w pierwszym lepszym slepie.
Natomiast zwracam honr!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłem dziś w sklepie moto koło mnie i sprawdziłem pasek Gates - 26zł rolka napinająca INA niemiecka - 45zł uszczelka pod pokrywe razem z tymi bocznymi małymi uszczelniaczami - 15zł
Tak ze w sumie to nie takie rogie, na dodatek tak ważne.
powiem jeszcze tylko ze za te same częsci w Inter cars-ie były o wiele droższe, rolka była taka sama specjalnie sprawdziłem numery ale za 72zł a pasek za 41!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ten sam o oznaczeniu 5016 i 121 ząbkach, no i też made in germany:)
Mk3 GTI 16V ABF