Historia mojego VW Golfa II 16v (nowa 1 strona :) )
Moderator: G0 Karcio
Ciekawa historia auta ... widzać że przeszłeś przez wiele nerwów, i gratuluje że niezrezygnowałeś a co najważniejsze zrobiłeś to co zaplanowałeś ...
P.S Felgi na poziomie
pozdrawiam
P.S Felgi na poziomie
pozdrawiam
Moja czarna Jetta - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75874
[color=#FF0000]KUPIE CZERWONE GRATY DO WNETRZA MK1 !![/color]
[color=#FF0000]KUPIE CZERWONE GRATY DO WNETRZA MK1 !![/color]
Panowie ostatnie wieści z pola bitwy...
Zakładając chłodnicę oleju przypadkiem odkryłem że olej śmierdzi mi benzyną... i zrobił się rzadki.... to chyba wyjaśnia sprawę ciśnienia oleju...;/
Ale na razie nie będę robił kapitalki... po drodze okazało się że miałem ustawioną za bogatą mieszankę...teraz jest ok ... w dodatku listwa od 1.8T którą kupiłem razem z zestawem od digi 1 ma regulator ciśnienia na 4 bary.... bez odpowiedniego softu niestety jest to za dużo więc muszę znaleźć i kupić 3 barowy regulator... Popracuję jeszcze nad tym a potem (jak już się uporam z pracą licencjacką) czeka mnie kurs do GTO na indywidualne strojenie...
Pozdrawiam
Zakładając chłodnicę oleju przypadkiem odkryłem że olej śmierdzi mi benzyną... i zrobił się rzadki.... to chyba wyjaśnia sprawę ciśnienia oleju...;/
Ale na razie nie będę robił kapitalki... po drodze okazało się że miałem ustawioną za bogatą mieszankę...teraz jest ok ... w dodatku listwa od 1.8T którą kupiłem razem z zestawem od digi 1 ma regulator ciśnienia na 4 bary.... bez odpowiedniego softu niestety jest to za dużo więc muszę znaleźć i kupić 3 barowy regulator... Popracuję jeszcze nad tym a potem (jak już się uporam z pracą licencjacką) czeka mnie kurs do GTO na indywidualne strojenie...
Pozdrawiam
- Walus
- Gadatliwa bestia
No poprostu piekny motor niby seryjny ale liczy sie praca i wklad, gratuluje i zazdroszcze
White Rally R16 MK I -viewtopic.php?t=67498
Pussy Wagon MK IV - viewtopic.php?p=3646082#3646082
Pussy Wagon MK IV - viewtopic.php?p=3646082#3646082
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
- jaco_vw_jetta
- Ma gadane
- Kontakt:
szkoda że nie do konca chce banglać , ale napewno to ogarniesz
fura na feldze bedzie wygladal klawo napewno , po za tym mam nadzieje ze ten post przeczyta większość tych ludzików co myślą ze bedą mieli fajne i zadbane auto za 100 zl
bo za tyle moga kupić wiadro diodek. w moim przypadaku też autko kosztowalo 800
taj trzymaj dalej bedzie super fura
fura na feldze bedzie wygladal klawo napewno , po za tym mam nadzieje ze ten post przeczyta większość tych ludzików co myślą ze bedą mieli fajne i zadbane auto za 100 zl
bo za tyle moga kupić wiadro diodek. w moim przypadaku też autko kosztowalo 800
taj trzymaj dalej bedzie super fura
[img]http://images43.fotosik.pl/139/6f839dc969bfc282.jpg[/img]
mam nadzieję pozdroPruszkowiak pisze:Dużo pracy włożnej.RESPECT.Kolega z Grodziska to niedaleko mieszkasz to w takim razie do zobacznia na drodze
będzie będzie... wczoraj skończyłem montaż chłodnicy oleju... wyciąłem wloty w atrapie... tylko okazało się że regulator ciśnienia paliwa kupiłem walnięty ale kolo z allegro obiecał wysłać następny ...jaco_vw_jetta pisze:szkoda że nie do konca chce banglać , ale napewno to ogarniesz
Obecnie nie zaczynam walkę z przerobieniem konsoli ..tan zamiast radia wstawiam wskaźniki VDO, a zamiast zapalniczki i popielniczki wstawię radio... jak tylko się z tym uporam to biorę się za wstawianie głośników w drzwi i wygłuszanie.. niestety nie mam aparatu i nie bardzo mogę wstawić fotki...ale jak skończę to się pochwalę...
jak tam prace idą? Jak nabede radio tez chyba bede z nim majstrował zeby było niżej.
czesc
Więc dzieje się dużo ...jutro wstawię foty wszystkiego co zrobiłem..
Aktualnie wygłuszam drzwi blachogumą i matami dekarskimi... mam też mdf i będę kleił jakieś tam dystanse...
Kupiłem rozpórkę kielichów Wiechersa i też będę brał się za jej montaż tylko muszę ją pomalować ładnie
Kupiłem kieszenie boczne z wersji USA z głośnikami i maskownicami i aktualnie przebudowuję system audio w aucie... Czyli wywalam głośniki z półki i buduję przyzwoity system z przodu...
Jak już pisałem radio trafiło już w miejsce popielniczki a w miejsce radia będę montował ramkę z czujnikami VDO..w których dałem podświetlenie UV
Dodatkowo kupiłem listwy boczne z czerwonymi paskami od GTI i wymieniłem je zdejmując te plastikowe, które na przestrzeni lat trochę powycierały mi lakier więc musiałem zlikwidować kilka ognisk rdzy ..
Jednym słowem : Działam
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 21:18 przez tirsone, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie no w końcu pożyczyłem zdjęciotrzep i mam jakieś tam foty ;P
ale po kolei
1. Rozpórka za 99 złotych, marka Wiechers, do poprawek lakierniczych jeno
pierwsza przymiarka
no i oczywiście muszę wykombinować jak to wszystko skręcić
2. Zegary VDO
ramka docelowo będzie czarna bo czerwony jednak mi nie podszedł...
3. Dywaniki z naszywkami...
4. Radio w tunelu...a raczej sama kieszeń...heh Nie jest to jeszcze super spasowane ale i tym się zajmę w swoim czasie.
5. Poprawki lakiernicze
6. Zamontowana chłodnica oleju.
7. Listwy z czerwonym paskiem . Tylko foto jakieś ciemne .. ale jak wyjadę z garażu to będzie lepsze.
8. Wytłumianie drzwi i montaż audio
- blachogum na boczku i drzwiach
- pierwsze przymiarki z matami
- burdel
I tak to się kręci... niestety dość wolno bo skutecznie mnie ogranicza brak czasu i funduszy
Pozdrawiam
ale po kolei
1. Rozpórka za 99 złotych, marka Wiechers, do poprawek lakierniczych jeno
pierwsza przymiarka
no i oczywiście muszę wykombinować jak to wszystko skręcić
2. Zegary VDO
ramka docelowo będzie czarna bo czerwony jednak mi nie podszedł...
3. Dywaniki z naszywkami...
4. Radio w tunelu...a raczej sama kieszeń...heh Nie jest to jeszcze super spasowane ale i tym się zajmę w swoim czasie.
5. Poprawki lakiernicze
6. Zamontowana chłodnica oleju.
7. Listwy z czerwonym paskiem . Tylko foto jakieś ciemne .. ale jak wyjadę z garażu to będzie lepsze.
8. Wytłumianie drzwi i montaż audio
- blachogum na boczku i drzwiach
- pierwsze przymiarki z matami
- burdel
I tak to się kręci... niestety dość wolno bo skutecznie mnie ogranicza brak czasu i funduszy
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lut 14, 2009 12:43 przez tirsone, łącznie zmieniany 3 razy.