Przepustnica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przepustnica
Witam.
Poszukuje osoby z golfem 1,6 z silnikiem AEE w celu koleżeńskiej podmianki przepustnicy.
Oczywiście nie na zawsze, potrzebuje sprawdzić czy na 100 % moja już umarła czy to coś innego.
Najlepie osoby z oklic Jaworzna, Mysłowic, Sosnowca.
dzięki
pozdrawiam
Poszukuje osoby z golfem 1,6 z silnikiem AEE w celu koleżeńskiej podmianki przepustnicy.
Oczywiście nie na zawsze, potrzebuje sprawdzić czy na 100 % moja już umarła czy to coś innego.
Najlepie osoby z oklic Jaworzna, Mysłowic, Sosnowca.
dzięki
pozdrawiam
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
A moge sie troche wtrącic do tematu??:)
Jakie masz objawy tej złej przepustnicy?? Skąd wiesz (przypuszczasz) ze to przepustnica ?
Bo ja tez troche obawiam sie o stan mojej dlatego chciałbym zebys napisał jakie masz objawy
Jakie masz objawy tej złej przepustnicy?? Skąd wiesz (przypuszczasz) ze to przepustnica ?
Bo ja tez troche obawiam sie o stan mojej dlatego chciałbym zebys napisał jakie masz objawy
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Najpierw pojedź na VAG-a, wtedy dowiesz się co i jak. Ja stawiałbym na silnik krokowy: miałem podobny przypadek. Mam ten sam silnik i jest cholernie dziwnydanioo pisze:Po pierwsze pływanie obrotów.
Auto mi gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania.
Pózniej napisze więcej bo jestem w pracy.
Spróbuj odłączyć akumulator na kilka minut, to powinno coś pomóc. Ja tak właśnie zrobiłem gdy falowały mi obroty: pomogło
Byłem na VAG-u 2 razy.
Diagnosta powiedział, że żadnych błędów nie ma.
Co do odłączenie akumulatora nic nie pomogło (odłączałem 2 razy).
Po tym jak dołączyłem aku rozdrzałem silnik na wolnych obrotach bez dotykania pedału gazu do włączenia się wentylatora.
Rezultatów żadnych.
Jak dzisiaj jechałem do pracy to z ok 1600 obrotów wskazówka obrotomierza poleciała na 0 silnik zachował się jakby mu poprostu odciąć paliwo nawet się nie zadusił.
Diagnosta powiedział, że żadnych błędów nie ma.
Co do odłączenie akumulatora nic nie pomogło (odłączałem 2 razy).
Po tym jak dołączyłem aku rozdrzałem silnik na wolnych obrotach bez dotykania pedału gazu do włączenia się wentylatora.
Rezultatów żadnych.
Jak dzisiaj jechałem do pracy to z ok 1600 obrotów wskazówka obrotomierza poleciała na 0 silnik zachował się jakby mu poprostu odciąć paliwo nawet się nie zadusił.
Nie wiem jak to dokladnie wygląda w tym silniku, ale są tam jakies kanały obejsciowe w tej przepustnicy lub np jakies podcisnienia? Ogólnie chodzi o to czy lewego powietrza nie ciągnie.
Polonez Rover 1,4 Power Train ltd engine. Wóz pościgowy Sekcji Śląsk :satan:
[img]http://img253.imageshack.us/img253/184/allldc3.png[/img]
daje to ze lżej sie hamuje. Lepiej hamulce pracują, bo serwo przez zasysane podcisnienie z kolektora dolotowego wspomaga pompe hamulcową. Jak zgasisz silnik to hamulec jest twardy i ciezko by bylo wyhamować bo nie ma podcisnienia. Również samo serwo może byc trzaśnięte... generalnie do sprawdzenia jest pare rzeczy. Przez forum ciezko wyjasnic. Zapodaj jakąs fotke przepustnicy z kolektorem dolotowym. Najlepiej zrób dookoła, zeby wszystko było dobrze widac
Polonez Rover 1,4 Power Train ltd engine. Wóz pościgowy Sekcji Śląsk :satan:
OK. jutro fotki zrobię.
Czyli sugerujesz żeby jeszcze przepustnicy nie wymieniać?
A propo hamulców to mam wrażenie że hamulec żeby wyhamować trzeba mocno wcisnąć, ale nie jest twardy, hamuje ale tak jak pisałem trzeba użyć większej siły aby był skutek hamowania.
Czyli sugerujesz żeby jeszcze przepustnicy nie wymieniać?
A propo hamulców to mam wrażenie że hamulec żeby wyhamować trzeba mocno wcisnąć, ale nie jest twardy, hamuje ale tak jak pisałem trzeba użyć większej siły aby był skutek hamowania.
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2007 22:22 przez danioo, łącznie zmieniany 1 raz.