witam, jestem tu nowy wiec najpierw sie przywitam - witam wiec wszystkich fanów aut dla ludu
mam pytanie, niedawno kupilem sobie golfa IV 1.6 sr ( 8 zaworow) w bardzo bogatej wersji ( pogrzewane fotele, spryskiwacze reflektorow itp.. wsjo oprucz skory)
mam takie pytanko, gasnie mi silnik ( zapala sie ikona akumulatora) czasami piknie 3 razy i zapali sie kontrolka (!), pewnie to silniczek krokowy ktory jest z przepustnica wiec pytanie czy warto kupowac ta czesc firmy GETZ (350pln)
Drazni mnie tez jeden dinks, wciskam sprzeglo harczy, jade i puszczam pedal gazu i wydobywa sie malo fajny dziwek...
moj mechanik mowi ze trzeba poprostu wymienic sprzeglo ale zebym sie z tym nie spieszyl ( auto ma 160 tys )....jestem zdecydowany na wymiane sprzegla, tarcza, docisk, kolo zamachowe i cos tam jeszcze - mam mozliwosc kupienia tych czesci firmy ktora robi je na pierwszy montaz ( nowe oczywiscie) - czy moze kupic w ASO ze znaczkami vw ?? ( 2x drozej)
pozdrawiam.
gasnie przy wychamowywaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a ogólnie jak chodzi na niskich obrotach??? jak schodzi z wysokich obrotów??? skoro jestes pewny ze to krokowiec to oczywiście wymien ale GETZ???? podejrzewam zę BOSCH będzie dużo drozszy ale załóz
a jaka to firma ???zaki pisze:mam mozliwosc kupienia tych czesci firmy ktora robi je na pierwszy montaz ( nowe oczywiscie)
Ostatnio zmieniony pt wrz 14, 2007 10:04 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
ogolnie chodzi ok, rowno bez problemowo i wogle jestem bardzo zadowolony, nie ma zamulenia, silnik jest dynamiczny i wogle no tylko ten zanzczam - sporadyczny przypadek - raz na 50-60 wychamowan sie zdarza.
co do firmy o ktora pytasz to nie wiem czy to nie jest ( fonetycznie) sacz czy cos takiego ale w Autospecialu mowia ze to jest to samo tylko u nich jest to z wyryti znaczkami WV - szczerzy co
co do firmy o ktora pytasz to nie wiem czy to nie jest ( fonetycznie) sacz czy cos takiego ale w Autospecialu mowia ze to jest to samo tylko u nich jest to z wyryti znaczkami WV - szczerzy co
dokladnie tak wychodzi 550 pln plus robocizna.
w ASO 1300 zabawki i 1200 zabawa
[ Dodano: 17 Wrz 2007 10:11 ]
problem gasniecia wyjasniony - kable od swiec wymienione, auto znowu zap...ala jak szalone nic nie gasnie, wszystko git, ale przepustnice i tak przeczyszcze bo ten gnoj ktory jest dostepny na stacjach benzynowych robi swoje.....
co do sprzegla to sach ( zaks) jest juz w drodze do mnie, koszt to 600pln za komplet i jest to to samo ktore kupuje sie w ASO za 1300
pozdrawiam wszystkich .
w ASO 1300 zabawki i 1200 zabawa
[ Dodano: 17 Wrz 2007 10:11 ]
problem gasniecia wyjasniony - kable od swiec wymienione, auto znowu zap...ala jak szalone nic nie gasnie, wszystko git, ale przepustnice i tak przeczyszcze bo ten gnoj ktory jest dostepny na stacjach benzynowych robi swoje.....
co do sprzegla to sach ( zaks) jest juz w drodze do mnie, koszt to 600pln za komplet i jest to to samo ktore kupuje sie w ASO za 1300
pozdrawiam wszystkich .