Climatronic z mk4 do mk2-swap.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Powiem tak jesli ktos chce zwykla klime to mozna zamknac sie w 1200 zl w golfie 2a ceny
nagrzewnica z klima manualna 300 zl z golfa 4 pasi bez problemow
sprezarka z golfa 2 trzeba jeszcze alternator lape mocujaca i kola pasowe taki kaplet tez za 300- 400 mozna znalezc
chlodnica klimy ja dalem 150zl z osuszaczem
przewody najlepiej stare od mk4 plus przerobka 2 koncowek 200 zl
nabicie i sprawdzenie 150zl no i troszke umiejetnosci by samemu to poskladac
jesli by ktos zucal sie na klimatronika to trzeba dozucic jeszcze z 500 zl bo idzie inna nagrzewnica choc taka ja kupilem z panelem sterujacym i wiazka za 350zl i pare czujnikow i znajomosc elektryki i jest klimatronik
jesli ma sie wszystkie czesci mozna to poskladac w wekend ale trzeba wszystko skapletowac mi coraz wyskakiwaly rozne niespodzianki a to alternator inny musialem zamowic i tydzien zglowy potem okazalo sie ze ida inne kola pasowe
a co miejscem na nog i jest poprostu 10 cm nizsza nagrzewnica w niczym nieprzeszkadza ja tez jezdze z rodzina w 4 i jest oki
[ Dodano: 16 Wrz 2007 16:19 ]
GREG a mozesz zapodac wotki tych czujnikow i kolory przewodow do nich
nagrzewnica z klima manualna 300 zl z golfa 4 pasi bez problemow
sprezarka z golfa 2 trzeba jeszcze alternator lape mocujaca i kola pasowe taki kaplet tez za 300- 400 mozna znalezc
chlodnica klimy ja dalem 150zl z osuszaczem
przewody najlepiej stare od mk4 plus przerobka 2 koncowek 200 zl
nabicie i sprawdzenie 150zl no i troszke umiejetnosci by samemu to poskladac
jesli by ktos zucal sie na klimatronika to trzeba dozucic jeszcze z 500 zl bo idzie inna nagrzewnica choc taka ja kupilem z panelem sterujacym i wiazka za 350zl i pare czujnikow i znajomosc elektryki i jest klimatronik
jesli ma sie wszystkie czesci mozna to poskladac w wekend ale trzeba wszystko skapletowac mi coraz wyskakiwaly rozne niespodzianki a to alternator inny musialem zamowic i tydzien zglowy potem okazalo sie ze ida inne kola pasowe
a co miejscem na nog i jest poprostu 10 cm nizsza nagrzewnica w niczym nieprzeszkadza ja tez jezdze z rodzina w 4 i jest oki
[ Dodano: 16 Wrz 2007 16:19 ]
GREG a mozesz zapodac wotki tych czujnikow i kolory przewodow do nich
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2007 14:28 przez golfiarz1, łącznie zmieniany 3 razy.
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
no tak ale czy potem nie bedzie problemu z bezfreonowym czynnikiem? czy kompresor z mk2 nie jest na czynnik z freonem, czy można tam załadować bezfreonowy?golfiarz1 pisze:jesli ktos bedzie chcial montowac climatronik do mk2 najlepiej szukac do niego pompy klimy z mk2
i jeszcze jedno: czy nie ma potem problemu ze sterowaniem sprężarką? czy klimatronik sobie z nią radzi?
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
19% - sprzedany, dużo rzeczy na sprzedaż z niego
Golf mk4 -> US. ...
2...% (aktualizacja 2012-08) - zobacz ... 2014-07-25 SPRZEDANY
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
oby wszystko działało bo też już zacząłem kompletować taki rarytasikgolfiarz1 pisze:gosc z serwisu klimatyzacji mowil mi ze sprezarka moze byc od mk 2
moze by ktos wogole napisal jak to jest z tymi czynnikami, kto sie na tym zna?
[ Dodano: Nie Wrz 23, 2007 10:31 pm ]
widze ze temat troche zamiera:(
a ja mam kolejne pytanie? oczywiście odnośnie golfa 2:
jaka chłodnice zakładać? od 2 czy może od 4, bo slyszalem ze to ma znaczenie pozniej przy nabijaniu czynnikiem?
jakim czujnikiem wogole nabic taki zestaw ze sprezarka od mk2 a reszta czesci z mk4?
czy jak zaloze chlodnice tak jak kolega na foto wyzej, nie bedzie mi sie grzac silnik?
ps. znalazlem w etosie cos takiego jak zestaw do przerobienia klimy w mk2 na nowy czynnik. wie ktos co wchodzi w sklad tego zestawu bo jestem ciekaw
Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2007 00:31 przez mustang7, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
ja jestem zwolennikiem nie przerabiania, ale wiem ze jest problem z paskami. Ale sam kompresor z mk 2 bedzie pracowal na naowym czynniku, nie bedzie z nim poblemu.mustang7 pisze:moze by ktos wogole napisal jak to jest z tymi czynnikami, kto sie na tym zna?
[ Dodano: Nie Wrz 23, 2007 10:31 pm ]
widze ze temat troche zamiera:(
a ja mam kolejne pytanie? oczywiście odnośnie golfa 2:
jaka chłodnice zakładać? od 2 czy może od 4, bo slyszalem ze to ma znaczenie pozniej przy nabijaniu czynnikiem?
jakim czujnikiem wogole nabic taki zestaw ze sprezarka od mk2 a reszta czesci z mk4?
chlodnice to juz z mk 4.mustang7 pisze:jaka chłodnice zakładać? od 2 czy może od 4, bo slyszalem ze to ma znaczenie pozniej przy nabijaniu czynnikiem?
da sobie rade, nie powinien sie przegrzewac, dodatkowo sterownik wentylatorow ma tryb ktory zapobiega przegrzewaniumustang7 pisze:czy jak zaloze chlodnice tak jak kolega na foto wyzej, nie bedzie mi sie grzac silnik?
wlasnie sprezarka z mk 2 bedzie chodzila na nowym czynniku
niebedzie ci sie grzal silnik z chlodnica z mk 4 ja zalozylem ja w czerwcu i przez cale wakacje miebylo problemu
najlepij zalozyc chlodnice z mk 4 pasuje po malych przerobkach i co najwazniejsze jest ona z osuszaczem
a temat nieumarl poprostu jesli nic sie niedzieje niepiszemy
ja narazie poszukuje przewodow klimy od mk4 i potem mala modyfikacja i zakladam i do serwisu nabic ja
niebedzie ci sie grzal silnik z chlodnica z mk 4 ja zalozylem ja w czerwcu i przez cale wakacje miebylo problemu
najlepij zalozyc chlodnice z mk 4 pasuje po malych przerobkach i co najwazniejsze jest ona z osuszaczem
a temat nieumarl poprostu jesli nic sie niedzieje niepiszemy
ja narazie poszukuje przewodow klimy od mk4 i potem mala modyfikacja i zakladam i do serwisu nabic ja
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
wielkie dzięki za odpowiedź!
jak będę jeszcze czgoś potrzebował to napiszę do znawców czyli do Was
jak będę jeszcze czgoś potrzebował to napiszę do znawców czyli do Was
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
no to się muszę zakręcić za warsztatem - bo jeden wąż jest od innego vw i ma inną końcówkę - a propo - gdyby ktos kiedys montował klimę lub klimatronic w golfie 4 silnik 1,4 16V to potrzebna jest rolka odwracająca pasek wielorowkowy piszę o tym bo te tumany w ASO twierdziły ze pomimo że jest na rysunku to jest niepotrzebna - po montażu wczoraj stwierdzam ze jest potrzebna (dobrze ze miałem)
Ostatnio zmieniony sob wrz 29, 2007 19:53 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
Powiedzcie mi czy taka narzewnica się nada i jak do niej dobrać sterownik i co tam jeszcze potrzeba...
http://allegro.pl/item268860157_nagrzew ... tavia.html
z góry dzięki
http://allegro.pl/item268860157_nagrzew ... tavia.html
z góry dzięki
Moje VW:
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
Golf mk2 -> USA
Golf mk4 -> US. ...
T4 Caravelle
Lupo 3L
mustang7, bez wiązki na nagrzewnicy nie bierz !!!!!
[ Dodano: Sob Lis 17, 2007 12:01 am ]
ta ma http://moto.allegro.pl/item264898797_vw ... ronic.html, http://moto.allegro.pl/item265574534_na ... _bora.html , http://moto.allegro.pl/item270195435_go ... ronic.html
[ Dodano: Sob Lis 17, 2007 12:01 am ]
ta ma http://moto.allegro.pl/item264898797_vw ... ronic.html, http://moto.allegro.pl/item265574534_na ... _bora.html , http://moto.allegro.pl/item270195435_go ... ronic.html