[MK3 AAZ TD] Pali kolo 9 litrow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam podobny problem ze spalaniem mi pali ok 8litrów ale przedemna wymiana filtrów i termostatu bo ma silnik niedogrzany ale zobaczymu jak to będzie!niemam absolutnie żadnych wycieków silniczek pracuje równiuteńko i cicho!mam nadzieje żę po wymianie tego spalanie będzie w normie ok 5 ,6litrów!pozdro
moje byłe mk3 GTD SPECIAL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81913&postdays=0&postorder=asc&start=480
obecny dupowóż passat b4 kombi na gwincie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261704&postdays=0&postorder=asc&start=90
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81913&postdays=0&postorder=asc&start=480
obecny dupowóż passat b4 kombi na gwincie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261704&postdays=0&postorder=asc&start=90
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam .To chyba taka niemiła zaleta TD. Ja ma to samo spalanie w granicach 8-9l.na 100km. Silnik pracuje idealnie w zimę palił nawet przy -25 C.Ustawiałem dawkę przeglądałem wtryski czy nie leją i NIC. Pogodziłem się z tym faktem ale wiem ,że ma jak na razie niezawodny samochód . Zastanawiam się nad kupnem TDI te 2 literki to jednak dużo do zaoszczędzenia w budżecie. Jednym z plusów TD jest to ,że silniczek przyjmie każdy ''rodzaj paliwa'' a w TDI już za dużo elektroniki .Pozdr. ![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
![pub :pub:](./images/smilies/pub.gif)
jak zwykle vw
Prawda jest taka, że złej jakości paliwo posadzi każdą konstrukcję prędzej czy później. Nieważne TD czy TDI w tym przypadku, zasada działania zarówno pompy jak i wtryskiwaczy jest taka sama tu i tu. Ja jeżdzę na wschód po paliwo, a mam AFN-a i z samochodem nic się nie dzieje już 50tys km. Natomiast przedwczoraj zalałem paliwo z orlenu i miałem problemy z rozruchem.Jednym z plusów TD jest to ,że silniczek przyjmie każdy ''rodzaj paliwa'' a w TDI już za dużo elektroniki
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mnie na niedogrzanym silniku spalał max 7 litrów zimą. Po wymianie termostatu spalanie zimą zeszło na 6 litrów a latem wychodzi około 5,5l/100km. Co do tak dużego spalania to może zły kąt wtrysku?? Mam pytano do użytkownikó AAZ - jakie macie przebiegi i czy spotkaliście się ze sławnym klinem na kole zębatym wału (chodzi mi o zrywanie)??Ja dzwoniłem po serwisach i jeszcze nie mieli do czynienia z takimi awariami.
- Krystian GTD
- Ma gadane
Witaj QwertKalety Mam MK3 GTD z przebiegiem 220 tyś km. Znam temat zerwanego klina na wale korbowym w AAZ. Jakieś 3 m-c temu zerwał mi się klin i był problem. Jak jest zerwany klin na wale to wymiana wału, nowe koło, nowa śruba, klej do gwintów i odpowiedni moment dokręcenia śruby. Regeneracja wału nie jest opłacalna gdyż po jakimś czasie znowu zaczyna się gibać koło na wale. Ważne aby powierzchnia czołowa wału była idealnie płaska. Pozdro
[ Dodano: 17 Wrz 2007 14:12 ]
Witam Ja mam 1,9 GTD AAZ 325 tyś przebiegu z czego sam przeleciałem już ~65 tyś. i jak na razie "odstukać w niemalowane" wszystko oka - wymieniłem tylko pasek, bo rolki były oka. Sprawa spalania - mój pali 5,5 - 6 przy spokojnej jeździe a palił 10. Powodem był wyciek na pompie - paliwko usiekało pod spodem pompy i przypadkiem to zauważałem - blok silnika był mokry. Może masz to samo ???
Witam Ja mam 1,9 GTD AAZ 325 tyś przebiegu z czego sam przeleciałem już ~65 tyś. i jak na razie "odstukać w niemalowane" wszystko oka - wymieniłem tylko pasek, bo rolki były oka. Sprawa spalania - mój pali 5,5 - 6 przy spokojnej jeździe a palił 10. Powodem był wyciek na pompie - paliwko usiekało pod spodem pompy i przypadkiem to zauważałem - blok silnika był mokry. Może masz to samo ???
Ostatnio zmieniony pn wrz 17, 2007 14:14 przez smoku114, łącznie zmieniany 1 raz.
hehehe to normalka 8 litrow... ja jezdze po wroclawiu same korki non stop spod swiatel but w podlodze i 8 nawet 8,5 to normalka kumpel ma takiego samego i tyle samo mu pali. A jak wlaczysz klime (o ile masz*daniel* pisze:mam podobny problem ze spalaniem mi pali ok 8litrów ale przedemna wymiana filtrów i termostatu bo ma silnik niedogrzany ale zobaczymu jak to będzie!niemam absolutnie żadnych wycieków silniczek pracuje równiuteńko i cicho!mam nadzieje żę po wymianie tego spalanie będzie w normie ok 5 ,6litrów!pozdro
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt: