Zdecydowaniearth pisze:a pasta to TEMPO- czy to wina pasty?
Tempo to pasta do lakierów, łap się za Autosol lub Automax
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
W Bricomarche również (ta sama sieć sklepów tyle że dla majsterkowiczów itp.) mała tubka 4zł z groszami duża 6złslowik_GTI pisze:arth, ja tez naszukałem sie automaxa a okazało sie się ,ze ogromnie iloście są dostępne w Intermarche.
Bo one są polerwane fabrycznie. Firma BORBET tak jak i wiele innych form poleruje ranty mechanicznie, można to zauważyć patrząc czy są rowki (są one po to żeby trzymał się lakier). Później malują to klarem żeby aluminium się nie utleniało. NIestety ładnego lustra z tego nie ma bo wszystko jest mleczne a z czasem robi się jeszcze gorzej.arth pisze:aha- ktos juz chyby polerowal wczesniej moje borbety, bo po zdarciu lakieru skansolem na rantach ukazalo sie od razu na wiekszosci powierzchni lustro haha
Słowik_GTI
Co do rantów być moze pokryte były tylko klarem stąd wrażenie ,że były wcześniej polerowane.masz jakieś foto?
fakt w marshe ale w Bricomarsche a nie w interze.... u mnie to tego jest z 5 rodzajów... i do tego 3 rodzaje automaxówTo_mas pisze:arth, ja tez naszukałem sie automaxa a okazało sie się ,ze ogromnie iloście są dostępne w Intermarche
musze to u siebie sprawdzić
Tu na bank masz racje! Szkoda ze mi to zamalowali Przy jasnym srebrnym srodku felgi, ten rant jakos nie rzuca sie w oczy jak przy reszcie polakierowanej np na czarno, no ale cuz jedno jest pewne- po polerce i lakierowaniu calej reszty nie poznaje moich felg- i tak nie sa zadna rewelacja, mialy sluzyc jako zimowki, no ale mam wlasnie troche czasu a widze, ze bylo wartoKapsel pisze:Bo one są polerwane fabrycznie. Firma BORBET tak jak i wiele innych form poleruje ranty mechanicznie, można to zauważyć patrząc czy są rowki (są one po to żeby trzymał się lakier). Później malują to klarem żeby aluminium się nie utleniało. NIestety ładnego lustra z tego nie ma bo wszystko jest mleczne a z czasem robi się jeszcze gorzej.
jungu pisze:fakt w marshe ale w Bricomarsche a nie w interze.... u mnie to tego jest z 5 rodzajów... i do tego 3 rodzaje automaxówTo_mas pisze:arth, ja tez naszukałem sie automaxa a okazało sie się ,ze ogromnie iloście są dostępne w Intermarche
musze to u siebie sprawdzić
Rewelacja nie rewelacja, ale nawet najbrzydsze i najtańsze felgi które ludzie często oddają na aluminium, nabierają nowe oblicze, i potrafią być pięknearth pisze:... i tak nie sa zadna rewelacja, mialy sluzyc jako zimowki...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości