Dziwny Dźwięk silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny Dźwięk silnika
Mam problem z silnikiem. Chodzi o to, że gdy wrzucam 1 i do dam gazu tak do 2500 obr. to zaczyna silnik chodzić jak disel tak samo jak wrzucę 2 i do dam gazu tak do 3000 obr to zaczyna tak samo chodzić gdy się troche rozpędzę i wrzucę 3 to już jest cicho. Nie wiem co mu jest. Do dam że mam golfa II 1,3 Kat na wielopunktowym wtrysku.
SzalonyKoleś
słyszysz taki klekot?prawdopodobnie samoregulator,ja tak mam u siebie ale nie jest aż taki głośny i nie występuje zawsze,powiedzieli mi,że to właśnie to..RychuK pisze:zaczyna silnik chodzić jak disel tak samo jak wrzucę 2 i do dam gazu tak do 3000 obr to zaczyna tak samo chodzić gdy się troche rozpędzę i wrzucę 3 to już jest cicho
Sprzedałem swoje mk2:(
- Lukasz_mk2
- Forum Master
ja bym na twoim miejscu sprawdził jeszcze świece kopółkę i palec - miałem kiedyś też takiego "dizla" i okazało się że palec się już przepalił i nie zawsze ale czasem palił tylko na trzy cylindry. Może to Ci pomoże a napewno nie zaszkodzi zwłaszcza że sprawdzisz to sam i nie wydasz zbędnej kasy na mechaników.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Lukasz_mk2
- Forum Master
zapalasz silnik bierzesz kombinerki i wyciągasz kable pojedyńczo z każdej ze świec, ściągasz słuchasz czy jest różnica w pracy silnika, zakładasz i ściągasz następny. Jeśli po ściągnięciu któregoś z kabli nie usłyszysz żadnej różnicy w pracy silnika tzn że albo kabel albo świeca do wymiany.
aha tylko pamiętaj o kombinerkach nie rób tego gołymi ręka bo Cię popieści prąd
aha tylko pamiętaj o kombinerkach nie rób tego gołymi ręka bo Cię popieści prąd
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 15:15 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master