[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Sprawa digifiza
Ostatnio widzialem na allegro.pldeKrzychu pisze:To ja mam jeszcze pytanko co do DIGIFIZ'a...
Gdzie (wiem,wiem.pewnie gielda) moge kupic takowy zegar (jak dla mnie on jest boooski!! ) i jaka cena moze miec ten zegar?Ciezko jest je znalezc? Ja sie w nich zakochalem... :>
pozdrf
Pozdrawiam
Witam
--------
Jestem nowy na Waszym forum i liczę na odrobinę wyrozumiałości gdybym (mimo zwiększonej uwagi) popełnił faux pas.
Mam problemik - kupiłem licznik z MFA i obrotomierzem na 2 wtyczki (cecha [indeks] 950). Po włączeniu stacyjki dioda ciśnienia oleju mruga kilka sekund i gaśnie. Z tego co wiem to powinna zgasnąć dopiero po zapaleniu silnika (tak miałem w starych zegarach). Jest to normalny objaw czy uszkodzenie sprzedanych mi zegarów ?
Drugie pytanie dotyczy indeksu licznika. W swoim Golfie '87 mam zegary o indeksie 935. Jeśli ktoś pomoże mi stwierdzić, że z powyżej opisaną diodą nie jest problem to zegary zamiast reklamować chciałbym sobie zamontować. Jak wygląda kwestia zamiany liczników (z tym, że mój nie ma licznika dziennego przebiegu, na którym bardzo mi zależy).
Poza tym w nowym nie ma tych 2 mocowań na śruby - po jednym uchu z każdego boku zegarów (poniżej fotka moich starych).
Prosze o radę czy gra jest warta świeczki.
Serdecznie pozdrawiam
-=ZNACHOR=-
--------
Jestem nowy na Waszym forum i liczę na odrobinę wyrozumiałości gdybym (mimo zwiększonej uwagi) popełnił faux pas.
Mam problemik - kupiłem licznik z MFA i obrotomierzem na 2 wtyczki (cecha [indeks] 950). Po włączeniu stacyjki dioda ciśnienia oleju mruga kilka sekund i gaśnie. Z tego co wiem to powinna zgasnąć dopiero po zapaleniu silnika (tak miałem w starych zegarach). Jest to normalny objaw czy uszkodzenie sprzedanych mi zegarów ?
Drugie pytanie dotyczy indeksu licznika. W swoim Golfie '87 mam zegary o indeksie 935. Jeśli ktoś pomoże mi stwierdzić, że z powyżej opisaną diodą nie jest problem to zegary zamiast reklamować chciałbym sobie zamontować. Jak wygląda kwestia zamiany liczników (z tym, że mój nie ma licznika dziennego przebiegu, na którym bardzo mi zależy).
Poza tym w nowym nie ma tych 2 mocowań na śruby - po jednym uchu z każdego boku zegarów (poniżej fotka moich starych).
Serdecznie pozdrawiam
-=ZNACHOR=-
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
No i sało się!
Nabyłem licznik od 16V na Allegro za 100zł. Wszystko pięknie działa, ale jest też pare wad:
1. Brak podświetlenia.
2. Nie działa przycisk kasowania dziennego przebiegu, tzn. jest cały czas wciśniety (nie odbija).
3. Nie działa MFA, ale to włąściwie nie problem bo jak ma działać skoro nie ma do niego instalacji.
Moje pytania są takie:
1. Czy warto brać się za naprawę? (właściwie wystarczy pewnie wymienić żarówki)
2. Jak naprawićten przycisk do kasowania dziennego przebiegu?
3. Czy da się wymontować samo MFA, po to aby je sprzedać i ile można za to wziąć kasy?
Nabyłem licznik od 16V na Allegro za 100zł. Wszystko pięknie działa, ale jest też pare wad:
1. Brak podświetlenia.
2. Nie działa przycisk kasowania dziennego przebiegu, tzn. jest cały czas wciśniety (nie odbija).
3. Nie działa MFA, ale to włąściwie nie problem bo jak ma działać skoro nie ma do niego instalacji.
Moje pytania są takie:
3. Czy da się wymontować samo MFA, po to aby je sprzedać i ile można za to wziąć kasy?
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Odnośnie indesku prędkości - powinien on się zgadzać, inaczej będziesz miał przekłamania pokazywanej prędkości i przebiegu kilometrów.Znachor pisze:Witam
--------
Serdecznie pozdrawiam
-=ZNACHOR=-
Całe wnętrze można przełożyć, jeśli jest to licznik tej samej firmy i tego samego typu (1 lub 2 wtyczki).
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
1. Zrób od razu podświetlenie na diodach albo zimnej katodzie Ew. wymień żarówki na szybko....mustang7 pisze:No i sało się!
1. Brak podświetlenia.
Moje pytania są takie:
2. Pewno jest złamany, wystarczy wymienić na drugi, sprawny, jest on mocowany na wcisk (albo po prostu ci spadł)
3. Raczej nie, to jest w sumie tylko wyświetlacz z małym prostym komputerkiem, jak go wyjmiesz zegarek pewno nie będzie działał.
VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
Tak są w planach jakieśprzeróbki tych zegarów (niebieskie podświetlanie, itp.), ale dopiero na wiosnę, tzn po maturze, bo traz nie mam za bardzo czasu. Więc pojeżdze do wiosny bez podświetlania.
A swoją drogą obrotomierz w tych zegarach jest do 8tys. W zwykłych do 7 tys. Jak je założyłem to udało mi siędokręcićmój 1.6 na czerwone pole czyli ponad 7 tys. Czy to źle że na takie obroty wchodzi? Dodam ze na gazie.
A swoją drogą obrotomierz w tych zegarach jest do 8tys. W zwykłych do 7 tys. Jak je założyłem to udało mi siędokręcićmój 1.6 na czerwone pole czyli ponad 7 tys. Czy to źle że na takie obroty wchodzi? Dodam ze na gazie.
Ale standardowe obrotomierze dla 1,6 w MK2 są wyskalowane do 7 tys. więc wszystko OK. Swoją drogą to osobiscie nie lubie gazować silnika na jego maksymalnych obrotach. Szkoda go tak katowaćmustang7 pisze:Tak są w planach jakieśprzeróbki tych zegarów (niebieskie podświetlanie, itp.), ale dopiero na wiosnę, tzn po maturze, bo traz nie mam za bardzo czasu. Więc pojeżdze do wiosny bez podświetlania.
- mustang7
- DestructionDriver
- Kontakt:
ale jeżeli on wszedł ponad 7tys to znaczy że wszedł ponad swoją skale. zdziwiło mnie że nie ma jakegoś odcięcia czy cośpaulox pisze:Ale standardowe obrotomierze dla 1,6 w MK2 są wyskalowane do 7 tys. więc wszystko OK. Swoją drogą to osobiscie nie lubie gazować silnika na jego maksymalnych obrotach. Szkoda go tak katowaćmustang7 pisze:Tak są w planach jakieśprzeróbki tych zegarów (niebieskie podświetlanie, itp.), ale dopiero na wiosnę, tzn po maturze, bo traz nie mam za bardzo czasu. Więc pojeżdze do wiosny bez podświetlania.