Problem z podnosnikiem szyb ;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
Problem z podnosnikiem szyb ;/
Witam.
Panowie mam taki problem. Szyba od strony pasażera się w ogóle nie otwiera. Jest tylko pstrykanie i nic więcej. Teraz moje pytanko do was
- co to może być i jak to szybko zrobić
- jak mogę zdjąć cały podnośnik jak nie otwiera sie szyba??
Już mnie szlak jasny trafia :/ Wczoraj sobie prawie rękę pociąłem jak próbowałem odkręcić te dwa mocowania szyby
Za pomoc oczywiście punkciki
Panowie mam taki problem. Szyba od strony pasażera się w ogóle nie otwiera. Jest tylko pstrykanie i nic więcej. Teraz moje pytanko do was
- co to może być i jak to szybko zrobić
- jak mogę zdjąć cały podnośnik jak nie otwiera sie szyba??
Już mnie szlak jasny trafia :/ Wczoraj sobie prawie rękę pociąłem jak próbowałem odkręcić te dwa mocowania szyby
Za pomoc oczywiście punkciki
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
Co do linki to jest dziwnie bo jedna linka jest cholernie napięta a druga luźna :/Pawel86 pisze:prawdopodobnie linka się oberwała
Myślałem że linka po prostu spadła z rolki ale nie mam jak tego sprawdzić bo nawet zdjąć prowadnicy nie mogę :/
Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi.
Punkty będę dawał później
- Paweł Marek
- V.I.P.
jak całkiem luźna znaczy że się urwała lub zablokowała, trzeba wyciągnąć mechanizm. Najprościej kupić cały nowy mechanizm bez silniczka. Mechanizmy podróby są nietrwałe, ale prawej szyby się tak nie używa za wiele więc wytrzymajakiś czas.marcinoGTI pisze:Co do linki to jest dziwnie bo jedna linka jest cholernie napięta a druga luźna :/
Jaki masz problem z wyciągnięciem mechanizmu, w którym miejscu cię zatrzymało bo nie zrozumiałem?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
Problem w tym że szyba stoi na samej górze :/ Nie ma jak odkręcić szyby żeby ją wyjąć (bo śruby mocujące szybę do prowadnicy są na górze) a następnie wyjąć cały mechanizm. Gdybym wyjął mechanizm to nie byłoby problemu a tak to mam lipę bo szybę odkręcę po opuszczeniu jej a oczkowym ani płaskim nie podejdzie bo jakieś durne plastyki wokół nakrętki sąPaweł Marek pisze: jak całkiem luźna znaczy że się urwała lub zablokowała, trzeba wyciągnąć mechanizm. Najprościej kupić cały nowy mechanizm bez silniczka. Mechanizmy podróby są nietrwałe, ale prawej szyby się tak nie używa za wiele więc wytrzyma jakiś czas.
Jaki masz problem z wyciągnięciem mechanizmu, w którym miejscu cię zatrzymało bo nie zrozumiałem?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jakie plastyki, nieraz oodkręcałem płaską 10-tką w górnej pozycji bez problemu. Sróby te sa po stronie tapicerki a nie od strony poszycia drzwi.
Więc odkręć cały mechanizm (poluzuj 5 śrób po dwie przy prowadnicach i piąta przy silniku). Probuj po wepcnięciu mechanizmu w środek drzwi zbliżyć dolne końce prowadnic do siebie, wtedy szyba opadnie trochę tak że zobaczysz śróby obu uchwytów szyby w otworach technologicznych.
Więc odkręć cały mechanizm (poluzuj 5 śrób po dwie przy prowadnicach i piąta przy silniku). Probuj po wepcnięciu mechanizmu w środek drzwi zbliżyć dolne końce prowadnic do siebie, wtedy szyba opadnie trochę tak że zobaczysz śróby obu uchwytów szyby w otworach technologicznych.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
O tego to nie próbowałem. Jak odkręciłem te 5śrób o których mówisz to prowadnice opuszczałem na sam dół drzwi i dlatego nie mogłem dojść do śrub mocujących szybę do prowadnicy. Z tymi plastykami chodzi mi o to ze jak masz ta nakrętkę do tego mocowania to bo bokach są że tak to nazwę naddatki plastyku. Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć ale jutro postaram sie zrobić fotkę i podeślę na forum zaznaczone miejsca o które mi chodzi.Paweł Marek pisze:Jakie plastyki, nieraz oodkręcałem płaską 10-tką w górnej pozycji bez problemu. Sróby te sa po stronie tapicerki a nie od strony poszycia drzwi.
Dzięki wielkie za pomoc. W chwili wolnego czasu szpekne czy wyjdzie
- marcinoGTI
- Ma gadane
- Kontakt:
Wielkie dzięki i oczywiście punkcik dla Ciebiejaszczur pisze:marcinoGTI, http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1228776