Czy należy podłączyć VAG po przeczyszczeniu przepustnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy należy podłączyć VAG po przeczyszczeniu przepustnicy
Witam
Wiem że temat ten był poruszany wiele razy ale proszę o odpowiedź odnośnie sytuacji gdzie miałem problemy z obrotami w moim golfie 1,4 16 V a po przeczyszceniu wszystko jest ok. Czy myszę podłączyć VAG? Dzieki za odpowiedź.
Wiem że temat ten był poruszany wiele razy ale proszę o odpowiedź odnośnie sytuacji gdzie miałem problemy z obrotami w moim golfie 1,4 16 V a po przeczyszceniu wszystko jest ok. Czy myszę podłączyć VAG? Dzieki za odpowiedź.
Hmmmm to ja mam odwrotnie na ssaniu mam cos kolo 2000 a normalnie 1200 wymienilem przepustnice zrobilem juz ponad 1000 km i nic. Zrobilem naturalny reset czyli klemu w dol odczekalem godzinke zalozylem odczekalem 30 min w wtedy zaczolem dzialas nadal jest tak samo. Co zrobic trace juz nerwy na to i skad wziasc te podstawowe nastawy nie wybierajac sie do aso
czyszczenie przepustnicy
Witam. Ja miałem podobny problem po czyszczeniu przepustnicy,otóż po czyszczeniu obroty były rzędu 1800-2000.kilkukrotna adaptacja przepustnicy VAG-iem nic nie pomogła,a przyczyna była prozaiczna.Ten krótki cienki wężyk który wychodzi z rury łączącej przepływomierz z przepustnicą a łączy się chyba z kolektorem (dokładnie nie pamiętam)wystarczy ściągnąć opaską (w oryginale nie ma) i po problemie.U mnie tak było.Spróbuj zdjąć ten wężyk z krućca na rurze i zatkać kruciec palcem czy obroty spadną.Pozdr.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wielokrotnie pisałem na forum iż reset kompa w MK IV możliwy jest tylko i wyłącznie poprzez VAG, zdjęcie klem nic nie da tak jak nawet pisał Jacenty85
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2007 14:20 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj dowiedzialem sie od kumpla pracujacego jako elektryk w ASO VW ze po kazdej wymianie czyszczeniu przepustnicy nalezy podlaczyc autko pod VAGA i na odpalonym silniku sprawdzic nastawy przepustnicy i jesli sie roznia to wgrac fabryczne na nowo. Jutro wlasnie jade na taka operacje naszczescie za free wiec powiem wam czy to cos dalo.